Το Μεξικό απειλεί την Google με δικαστήρια για τον «Κόλπο της Αμερικής»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
«Θα περιμένουμε την απάντηση της Google και, διαφορετικά, θα προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες», είπε η πρόεδρος του Μεξικού.

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ απείλησε σήμερα να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της Google, εάν η αμερικανική εταιρεία συνεχίσει να χρησιμοποιεί στους χάρτες της την ονομασία «Κόλπος της Αμερικής».

«Θα περιμένουμε την απάντηση της Google και, διαφορετικά, θα προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες», είπε η Σέινμπαουμ, κατά τη διάρκεια της τακτικής της συνέντευξης Τύπου.

Η επικεφαλής του μεξικανικού κράτους έδωσε στη δημοσιότητα μια δεύτερη επιστολή της κυβέρνησης της, με ημερομηνία 11η Φεβρουαρίου και παραλήπτη τη Google, στην οποία υπογραμμίζει ότι το διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετονομάζει μονάχα ως Κόλπο της Αμερικής το τμήμα των ΗΠΑ προς τον βορρά, και όχι εκείνο του Μεξικού και της Κούβας, προς τον νότο, που θεωρούνται «εθνικά εδάφη» και τελούν «υπό τη δικαιοδοσία» των δυο χωρών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Χουάν Ραμόν ντε λα Φουέντε, επισήμανε πως «σε καμία συνθήκη το Μεξικό δεν θα αποδεχθεί τη μετονομασία μιας γεωγραφικής ζώνης που περιλαμβάνει ένα τμήμα της επικράτειάς του και το οποίο βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play