Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο έκανε την Κυριακή (6/4) ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο Ποντίφικας εξέπληξε τα πλήθη με την παρουσία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Φαινόταν καταβεβλημένος καθώς έφτασε στο σημείο με αναπηρικό καροτσάκι, ενώ είχε παροχή οξυγόνου.
«Καλή Κυριακή σε όλους. Ευχαριστώ πολύ» είπε.
Στο μήνυμά του προς τους πιστούς, το οποίο διανεμήθηκε και πάλι στον τύπο σε γραπτή μορφή, ο Αργεντινός πάπας απευθύνεται, ιδιαίτερα, στους αρρώστους και υπογραμμίζει:
«Μαζί με εσάς, αγαπητοί και αγαπητές αδελφές που νοσείτε, στη φάση αυτή της ζωής μου μοιράζομαι πολλά: την εμπειρία της ασθένειας, το ότι νιώθουμε αδύναμοι, το ότι εξαρτιόμαστε από τους άλλους για τόσα πράγματα, το ότι χρειαζόμαστε στήριξη. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ένα σχολείο στο οποίο κάθε μέρα μαθαίνουμε να αγαπάμε και να αφήνουμε να μας αγαπούν, χωρίς να απαιτούμε και να απομακρύνουμε κανέναν, χωρίς να απελπιζόμαστε και χωρίς να απαρνιόμαστε το παρελθόν. Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό για το καλό που εισπράττουμε, παραδομένοι στον Κύριο με πίστη, για τα όσα μέλλουν να συμβούν».
🚨The Pope makes a surprise appearance at the end of Mass in St. Peter’s Square. “Happy Sunday to all! Thank you very much.”
— ROME REPORTS (@romereports) April 6, 2025
This is his first public appearance since arriving at the Vatican. pic.twitter.com/7a3PEyaGPc