Πέθανε ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν και σφοδρός πολέμιος της Ελλάδας Γιγίτ Μπουλούτ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο Μπουλούτ υποβαλόταν εδώ και καιρό σε θεραπεία για καρκίνο.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανειλημμένα εξαπέλυε πυρά κατά της Ελλάδας, πέθανε την Παρασκευή (11/7) σε ηλικία 53 ετών.   

Ο Μπουλούτ υποβαλόταν εδώ και καιρό σε θεραπεία για καρκίνο.

Αναφορικά με την Ελλάδα ο Μπουλούτ είχε μεταξύ άλλων υποστηρίξει σε συνεντεύξεις του ότι «ηΕλλάδα θα καταστραφεί μέσα σε τρεις έως τέσσερις ώρες, αν διεξαγάγει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας».

Επίσης είχε δηλώσει ότι «θέλω να πάρω εκδίκηση για τον παππού μου, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Έλληνες πριν από έναν αιώνα. Η Τουρκία θα ποδοπατήσει την Ελλάδα και κανείς ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ,δεν θα μπορούν να τη σταματήσουν, αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί».

Ο Μπουλούτ ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος ενώ διορίστηκε ανώτερος σύμβουλος του νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αυτός ήταν πρωθυπουργός, τον Ιούλιο του 2013.

Ο διορισμός του προκάλεσε κριτική για σχόλια που είχε κάνει σχετικά με τις διαμαρτυρίες του 2013 στην Τουρκία, στις οποίες είχαν καταγγελθεί διάφορες συνωμοσίες με στόχο την ανατροπή του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρισμού ότι ξένες δυνάμεις προσπαθούσαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν χρησιμοποιώντας «τηλεκίνηση και άλλες μεθόδους».

Το 2016, σε μια άλλη συνέντευξη, είπε ότι οι ξένοι σεφ σε τουρκικές τηλεοπτικές εκπομπές είναι μυστικοί κατάσκοποι και ότι οι Τούρκοι θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

cnn.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play