Νεκροί 26 Παλαιστίνιοι σε κέντρα διανομής βοήθειας, λέει η Πολιτική Προστασία στη Γάζα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η διανομή βοήθειας μέσω του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τη Γάζα (GHF), που λειτουργεί υπό τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, άρχισε στις 26/5/2025, μετά τον δίμηνο αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ, που ήγειρε προειδοποιήσεις για λιμό.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι 26 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά κοντά σε δύο κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, που μαστίζεται από 21 και πλέον μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Γάζας, Μαχμούντ Μπάσαλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα της Χαν Γιούνις και άλλοι τέσσερις κοντά σε άλλο κέντρο, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ράφα, αποδίδοντας τις απώλειες αυτές σε ισραηλινά πυρά.

Η διανομή βοήθειας μέσω του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τη Γάζα (GHF), που λειτουργεί υπό τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, άρχισε στις 26/5/2025, μετά τον δίμηνο αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ, που ήγειρε προειδοποιήσεις για λιμό.

Την περασμένη Τρίτη, ο ΟΗΕ δήλωσε ότι έχει καταγράψει 875 θανάτους ανθρώπων στη Γάζα από τα τέλη Μαΐου, ενώ προσπαθούσαν να προμηθευτούν τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων 674 «κοντά σε εγκαταστάσεις του GHF». Το GHF, αναγνώρισε την περασμένη Τετάρτη για πρώτη φορά ότι σημειώθηκαν θάνατοι σε ένα από τα σημεία διανομής βοήθειας.

ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play