Συμμαχία ισχυρή όσο οι πέτρες στο Δυτικό Τείχος, λέει ο Νετανιάχου για σχέση με ΗΠΑ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο IDF επιβεβαίωσε χθες ότι κατέστρεψε από αέρος τρία πολυώροφα κτήρια στην πόλη της Γάζας την Κυριακή, μετά από προειδοποιήσεις εκκένωσης για τους αμάχους στην περιοχή.

«Ισχυρή και ανθεκτική όσο οι πέτρες του Δυτικού Τείχους που μόλις αγγίξαμε είναι η ισραηλινοαμερικανική συμμαχία», δήλωσε την Κυριακή μετά την επίσκεψη στο Δυτικό Τείχος και υποδεχόμενος επίσημα τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο στην Ιερουσαλήμ, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

«Υπό την ηγεσία του Προέδρου Τραμπ και του ΥΠΕΞ Ρούμπιο αλλά και ολόκληρης της ομάδας τους, αυτή η συμμαχία δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή και την εκτιμούμε βαθιά, όχι μόνο εκ μέρους του λαού του Ισραήλ που ζει σήμερα, αλλά και εκ μέρους των γενεών των Εβραίων που προηγήθηκαν. Ελπίζουμε να χτίσουμε εκ νέου το κράτος μας με φίλους όπως εσείς και σας ευχαριστούμε, Μάρκο», είπε ο Βενιαμίν Νετανιάχου.

Διευρύνεται η επιχείρηση στη Γάζα

Ο IDF επιβεβαίωσε χθες ότι κατέστρεψε από αέρος τρία πολυώροφα κτήρια στην πόλη της Γάζας την Κυριακή, μετά από προειδοποιήσεις εκκένωσης για τους αμάχους στην περιοχή.

Το Ισραήλ αναφέρει πως η Χαμάς είχε τοποθετήσει στα τρία πολυώροφα κτίρια εξοπλισμό παρακολούθησης των ισραηλινών στρατευμάτων αποσκοπώντας στη διενέργεια επιθέσεων. Η Χαμάς μιλά δεκάδες νεκρούς, όπως και τις προηγούμενες μέρες, χωρίς να διευκρινίζει για πόσους ενόπλους και πόσους αμάχους κάνει λόγο και χωρίς κανείς να μπορεί να επαληθεύσει τα στοιχεία. Με τον ίδιο τρόπο και το Ισραήλ μιλά για «δεκάδες τρομοκράτες» που εξουδετέρωσε χωρίς επίσης να υπάρχει δυνατότητα κάποιας επαλήθευσης.

Το Ισραήλ αναφέρει επίσης ότι οι άμαχοι που διέφυγαν σε ασφαλείς ζώνες ξεπέρασαν τις 300.000, ενώ αυξάνεται η ανησυχία για τον αριθμό όσων βρίσκονται ακόμα μέσα στην Πόλη της Γάζας, ανάμεσα σε αυτούς και οι Ισραηλινοί όμηροι.

Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου συγκάλεσε την Κυριακή ειδική σύσκεψη για το ζήτημα των ομήρων ενόψει της επέκτασης των επιχειρήσεων, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ. Ωστόσο, οι συγγενείς των ομήρων κατηγορούν τον ισραηλινό ηγέτη ότι εγκατέλειψε τους ανθρώπους τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play