Στη Νέα Υόρκη ο Κόμπος για την εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Θα παρακαθίσει επίσης στο καθιερωμένο δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάρκο Ρούμπιο με ομολόγους του.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος μεταβαίνει την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη στις επαφές του, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 80ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι ο κ. Κόμπος θα συμμετάσχει σε σειρά πολυμερών συναντήσεων, συμπεριλαμβανομένων της Άτυπης Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), της Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ και Υπουργών Εξωτερικών CELAC (Κοινότητα Κρατών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής), καθώς και της Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας.

Θα παρακαθίσει επίσης στο καθιερωμένο δείπνο που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάρκο Ρούμπιο με ομολόγους του.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου, ο κ. Κόμπος θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του, με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων της Κύπρου με χώρες από όλες τις γεωγραφικές περιοχές» αναφέρεται.

Θα ενημερώσει επίσης για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και άλλα θέματα πολυμερούς και διμερούς ενδιαφέροντος, προστίθεται. Θα πραγματοποιηθούν επίσης τριμερείς Υπουργικές Συναντήσεις με χώρες της περιοχής.

ΚΥΠΕ 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play