Με μικρή πτώση έκλεισε τη Δευτέρα το ΧΑΚ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 274,58 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,33%

Με μικρή πτώση έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 274,58 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,33%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 166,49 μονάδες, με πτώση 0,34%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 4.151.315,54 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους δείκτες, η Κύρια Αγορά έκλεισε με πτώση 0,49%, και οι Επενδυτικές με πτώση 1,24%. Τα Ξενοδοχεία σημείωσαν άνοδο 5,04% και η Εναλλακτική Αγορά άνοδο 0,11%.

Την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα παρουσίασαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με όγκο συναλλαγών 4.057.383 ευρώ (τιμή κλεισίματος 7,94 ευρώ - πτώση 0,25%), της Δήμητρα Επενδυτική με όγκο 47.066 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,55 ευρώ – πτώση 1,27%), της ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ Μπισκότα με όγκο 11.084 ευρώ (τιμή κλεισίματος 0,41 ευρώ – πτώση 6,36%), της Ατλάντικ Ασφαλιστικής με όγκο 8.568 ευρώ (τιμή κλεισίματος 2,38 ευρώ – χωρίς μεταβολή) και της Πετρολίνα Χόλντιγκς με όγκο συναλλαγών αξίας 7.770 ευρώ (τιμή κλεισίματος 1,10 ευρώ – άνοδος 0,92%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 7 κινήθηκαν ανοδικά, 7 πτωτικά και 3 παρέμειναν χωρίς μεταβολή. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 100. 

Εξάλλου, το ΧΑΚ ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των 13 Εβδομάδων Γραμματίων Δημοσίου 9ης Έκδοσης, Σειράς 2025 (19/09/2025 -19/12/2025), με κωδικό ΓΔ13Ι25/ TB13I25 από τις 16 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου 2025 (συμπεριλαμβανομένης), μέχρι δηλαδή την εκκαθάριση όλων των συναλλαγών, ενόψει της διαγραφής των τίτλων αυτών.

Σημειώνεται ότι η διαγραφή των πιο πάνω Γραμματίων Δημοσίου από το Χρηματιστήριο και από το Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου 2025.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε για εκκαθάριση των συναλλαγών, μέσα στα πλαίσια προστασίας των επενδυτών, σύμφωνα με το Άρθρο 183 του Περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα