Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων και των κατασκευών κρατούν τα ηνία ως προς τις ιδιωτικές εισφορές στα κοινοβουλευτικά κόμματα, σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσίευσε σήμερα η Ελεγκτική Υπηρεσία στα πλαίσια ελέγχου για τις οικονομικές καταστάσεις των πολιτικών παρατάξεων.
Συγκεκριμένα, οι εισφορές στον ΔΗΣΥ από τις επιχειρήσεις του κλάδου των ακινήτων και των κατασκευών αγγίζουν το 23,55%, στο ΑΚΕΛ το 23,34%, στο ΔΗΚΟ το 29,9%, στο ΕΛΑΜ το 74,07%, στην ΕΔΕΚ το 27,71% και στη ΔΗΠΑ το 37,82%. Μηδέν εισφορές καταγράφει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.
Υψηλά ποσοστά καταγράφει και ο κλάδος του εμπορίου κα της μεταποίησης, αλλά και αυτός της διαχείρισης επενδύσεων/συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Η Ελεγκτική Υπηρεσία προχώρησε σε κατηγοριοποίηση «όλων των εισφορών, άνω των €1.000, που έλαβαν τα Κόμματα από εταιρείες, για τα έτη 2016 έως 2021, ανά κλάδο δραστηριότητας, με βάση πληροφορίες που αντλήθηκαν από τα ειδικά μητρώα εισφορών των κομμάτων, από το μητρώο του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας, καθώς και από έρευνα στο διαδίκτυο».
Η κατηγοριοποίηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στον παρακάτω πίνακα: