Ο Χριστόφορος Τορναρίτης -ο οποίος χθες ανακοίνωσε στο Χ/Twitter την ίδρυση πολιτικού κινήματος με το όνομα «Σήκου πάνω»- μίλησε το πρωί στον Πολίτη 107.6 & 97.6 για τις διαφορές του νέου πολιτικού σχηματισμού από τα παραδοσιακά κόμματα και τον τρόπο που θα λειτουργεί, καθώς και για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση.
Στόχος του «Σήκου Πάνω», σύμφωνα με τον κ. Τορναρίτη, είναι η ριζική αναδιοργάνωση του πολιτικού σκηνικού, με έμφαση στην αποτελεσματικότητα, τη συναισθηματική νοημοσύνη και την επιστημονική τεκμηρίωση. Τόνισε δε ότι η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση, δηλαδή από τα σχολεία, διδάσκοντας στα παιδιά πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να αναπτύσσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα. Μοναδικό του μέλημα, είπε, είναι να φέρει τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις – ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Όπως σημείωσε, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν υποψήφιο του κινήματος να μιλά για κάτι που δεν κατέχει.
Για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Τορναρίτης δήλωσε αποφασισμένος να κατέλθει με το Κίνημα του, επιλέγοντας υποψήφιους με αξιοκρατικά και ουσιαστικά κριτήρια. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος υποψήφιος, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την επίτευξη της αλλαγής που οραματίζεται. Ερωτηθείς που τοποθετεί το Κίνημά του ιδεολογικοπολιτικά, ο Χριστόφορος Τορναρίτης απάντησε ότι πρέπει να σταματήσουμε να ψηφίζουμε ότι ψήφιζε παραδοσιακά η οικογένειά μας, και να επιλέγουμε τους καλύτερους. Σίγουρα δεν πιστεύω στην αριστερή φιλοσοφία, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι το κράτος πρέπει να δουλεύει ως μια καλά οργανωμένη εταιρεία.
Ακούστε την παρέμβαση τού Χριστόφορου Τορναρίτη στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται καθημερινά από τον Πολίτη 107.6 & 97.6: