Στις Βρυξέλλες η Αννίτα Δημητρίου για τη Σύνοδο Αρχηγών του ΕΛΚ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Επιδιώκει ειδικές αναφορές για την Κύπρο στο κοινό έγγραφο πολιτικής

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, συμμετέχοντας στη Σύνοδο Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η οποία διεξάγεται ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή ατζέντα. Ανάμεσά τους, οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, η ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας, η κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, το παγκόσμιο εμπόριο, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η μεταναστευτική πολιτική.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, η κ. Δημητρίου αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση θεμάτων κυπριακού ενδιαφέροντος, επιδιώκοντας τη συμπερίληψη συγκεκριμένων αναφορών στο τελικό κοινό έγγραφο πολιτικής του ΕΛΚ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα που να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες όλων των κρατών-μελών, η ενίσχυση της αλληλεγγύης στο πεδίο της μεταναστευτικής πολιτικής, η στήριξη των ηλεκτρικών διασυνδέσεων μεταξύ των κρατών-μελών και η προώθηση της ένταξης της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν.

 

Παράλληλα, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα έχει σειρά διμερών επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της φωνής της Κύπρου στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play