Στα άκρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Κινήματος Άλμα – Πολίτες για την Κύπρο και του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), στον απόηχο της καταδικαστικής απόφασης του ΕΔΑΔ για την Κυπριακή Δημοκρατία και των παρεμβάσεων του τέως Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.
Το Κίνημα Άλμα άνοιξε πρώτο τον κύκλο της σύγκρουσης, καλώντας την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, μετά το χθεσινό οπτικογραφημένο μήνυμά της, «να σταματήσει να επιδεικνύει θεατρικά και αόριστα αγωνία και θυμό» .
Σε ανακοίνωσή του, το Άλμα υποστηρίζει ότι ο ΔΗΣΥ φέρει διαχρονικές ευθύνες για τη «διάβρωση των θεσμών και την καταρράκωση της εμπιστοσύνης των πολιτών», υπενθυμίζοντας πως το πρόσωπο που κατηγορήθηκε για βιασμό και αθωώθηκε έχει συμμετοχή στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.
Απαντώντας ο ΔΗΣΥ αναφέρεται στον πρώην Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη αναφέροντας ότι «λειτουργεί εκδικητικά, με ρεβανσισμό και εμπάθεια» και «παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας», ακόμη και μετά από την απόφαση του ΕΔΑΔ.
Κατηγορείται επίσης ότι «αξιοποιεί δίκτυα στα κοινωνικά δίκτυα» για να επιτεθεί πολιτικά και προσωπικά, καταστρατηγώντας κάθε έννοια θεσμικότητας.
«Ο μανδύας της κάθαρσης ξέφτισε», αναφέρει ο ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι δεν θα ακολουθήσει «την πορεία του καταστροφικού λαϊκισμού και της ακυβερνησίας».
Αυτούσια η ανακοίνωση ΔΗΣΥ
Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης με τη σημερινή του ανακοίνωση επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά αυτό που κάνει εδώ και χρόνια:
Πορεύεται με όρους ρεβανσισμού και εμπάθειας, λειτουργώντας εκδικητικά απέναντι σε όσους θεωρεί πολιτικούς και προσωπικούς του αντίπαλους.
Αποδεικνύει ότι δεν σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας, περιφρονώντας ακόμα και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που προστατεύει αυτό το δικαίωμα.
Δεν διστάζει να παραβιάσει κάθε όριο νομικού και πολιτικού πολιτισμού, λειτουργώντας ο ίδιος ως ανακριτής, εισαγγελέας και δικαστής, ισοπεδώνοντας δημοκρατικές κατακτήσεις των πολιτών.
Είναι χαρακτηριστική η εμμονή του να εκδικηθεί τη δικαιοσύνη που τον έκρινε.
Θυμίζει, έτσι, γιατί έχει κριθεί ακατάλληλος για να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
Ο ΔΗΣΥ δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο του καταστροφικού λαϊκισμού, την πορεία προς το χάος και την ακυβερνησία.
Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Μιχαηλίδη ότι ο μανδύας της κάθαρσης ξέφτισε.
Ότι η συνηθισμένη του τακτική της ηθικής ισοπέδωσης και κατασυκοφάντησης από τα πιόνια του στα κοινωνικά δίκτυα δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Οι πολίτες αξίζουν υπεύθυνη πολιτική, όχι επικίνδυνες προσωπικές εμμονές.
Αυτούσια η ανακοίνωση του κινήματος Άλμα:
Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με χθεσινό οπτικογραφημένο μήνυμά της, ενημέρωσε τους πολίτες ότι νιώθει «αγωνία και θυμό, για όσα πλήττουν την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη». Ωστόσο, η κα Δημητρίου θα έπρεπε να νιώθει «αγωνία και θυμό» όχι για «όσα πλήττουν τη Δικαιοσύνη», λες και αναφέρεται σε απρόσωπη δύναμη της φύσης, αλλά για «όσους πλήττουν» - δηλαδή, για όσους ευθέως δακτυλοδεικτεί η απόφαση του ΕΔΑΔ, οι οποίοι έχουν, όχι μόνο ονοματεπώνυμο, αλλά και κομματική ταυτότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόσωπο το οποίο είχε κατηγορηθεί για βιασμό είχε συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ και είναι σήμερα εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ενώ το πρόσωπο που τον απήλλαξε από τις κατηγορίες, και το οποίο στηλιτεύεται από το ΕΔΑΔ για την επιλεκτική αξιολόγηση της μαρτυρίας του θύματος, ήταν μέλος της κυβέρνησης ΔΗΣΥ και διορίστηκε στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα από τον τότε Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Ας σταματήσει, λοιπόν, η κα Δημητρίου να επιδεικνύει θεατρικά και αόριστα «αγωνία και θυμό», εξαγγέλλοντας κατ' επίφαση μέτρα για καταπολέμηση της διαφθοράς, κι ας παραδεχθεί τις σοβαρές, διαχρονικές ευθύνες του κόμματός της για την άλωση των θεσμών και την καταρράκωση της εμπιστοσύνη των πολιτών. Ευθύνες που δεν αφορούν το μακρινό παρελθόν, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες, μπροστά στο σκάνδαλο που αφορούσε ένα άλλο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ σε σχέση με τους πύργους της Λάρνακας, η ίδια είχε και πάλι σπεύσει προς κάλυψη του στελέχους του κόμματός της.
Ως ΑΛΜΑ καλούμε την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να συνταχθεί, έστω και τώρα, με τις δυνάμεις που ζητούν την παραίτηση των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και απαιτούν από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη να διαφυλάξει την ουσιαστική τήρηση του Συντάγματος και της δημοκρατίας εκκινώντας τη διαδικασία απόλυσής τους.