Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφέρεται, παρακολουθεί «με ιδιαίτερη ανησυχία την προσπάθεια φίμωσης του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου και εκδότη Σενέρ Λεβέντ από το τουρκικό κράτος».

Ομόφωνα ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης του δημοσιογράφου και εκδότη Σενέρ Λεβέντ από το κατοχικό καθεστώς.

Το ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε από τον Βουλευτή ΔΗΚΟ Παύλο Μυλωνά εγκρίθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μετά τα μεσάνυχτα. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφέρεται, παρακολουθεί «με ιδιαίτερη ανησυχία την προσπάθεια φίμωσης του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου και εκδότη Σενέρ Λεβέντ από το τουρκικό κράτος».

Ανησυχεί «ιδιαίτερα για τις ενέργειες του ψευδοκράτους, το οποίο, ως εντολοδόχος της Άγκυρας, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του» και εκφράζει «έντονη απογοήτευση καθώς οι πολιτικές διώξεις στις οποίες προβαίνει το τουρκικό κράτος τα τελευταία χρόνια μεθοδευμένα μεταφέρονται και στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο Σενέρ Λεβέντ, υφίσταται παράνομα πολιτική δίωξη για τις δημόσιες τοποθετήσεις του και κινδυνεύει με φυλάκιση εξαιτίας του αντικατοχικού του λόγου, και υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο κ. Λεβέντ είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «Ευρωπαίος Πολίτης 2018» ομόφωνα «καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια εκφοβισμού ενός πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας από το κατοχικό καθεστώς».

Εκφράζει «την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της προς τον Σενέρ Λεβέντ».

Καταδικάζει, σημειώνεται στο ψήφισμα, «τις διώξεις προοδευτικών Τουρκοκυπρίων, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών και όλων όσοι αντιμάχονται τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της τουρκοκυπριακής κοινότητας από την κατοχική Τουρκία».

Εκφράζει επίσης, «αλληλεγγύη με εκείνες τις δυνάμεις των Τουρκοκυπρίων που αγωνίζονται για τη διασφάλιση της ελεύθερης βούλησης, την επανένωση της πατρίδας μας και την αυτόνομη ύπαρξη της τουρκοκυπριακής κοινότητας απέναντι στις επιδιώξεις της Τουρκίας για αφομοίωση».

Καλεί «την κυπριακή πολιτεία, την κυπριακή κοινωνία και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών να αντιδράσουν και να προστατεύσουν με κάθε τρόπο τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο και κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στην τουρκική επιβολή».

ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play