Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Ο εμπαιγμός της κοινής λογικής

ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΙΤΗ

Header Image

Διαχρονικά οι διορισμοί στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών αξιοποιούνταν από τον εκάστοτε Πρόεδο της Δημοκρατίας για βόλεμα ημετέρων και για «επιβράβευση» προσώπων ή κομμάτων που στήριζαν τις πολιτικές του.

Υπό αυτή την έννοια, δεν μπορεί να λεχθεί ότι αυτή τη φορά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκανε κάτι πρωτόγνωρο. Άλλωστε την ίδια ακριβώς τακτική ακολούθησε και στους πρώτους διορισμούς που έκανε στους Ημικρατικούς, όταν πρωτοανέλαβε.

Το πρόβλημα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη είναι ότι θεωρεί ότι μπορεί και δικαιούται να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, παρουσιάζοντας τους διορισμούς του ως επιτομή της αξιοκρατίας.

Ότι επιχειρεί να μας πείσει ότι οι δύο και τρείς ΔΗΚΟϊκοί και άλλοι τόσοι «δικοί» του άνθρωποι που «φύτεψε» στο συμβούλιο κάθε Ημικρατικού τοποθετήθηκαν για τις γνώσεις και ικανότητές τους και όχι για να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς του και να ενισχύσουν τις συμμαχίες του ενόψει των Προεδρικών του 2028.

Το άλλο δε και μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι ότι για άλλη μία φορά πέφτει θύμα των δικών του μεγαλοστομιών και βαρύγδουπων αλλά κούφιων υποσχέσεών του, ότι θα έφερνε νέο ήθος στην πολιτική και ότι θα υιοθετούσε και επέβαλλε μηχανισμούς που θα κατοχύρωναν την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες.

Ως έναν τέτοιο μηχανισμό μάς παρουσίασε και το περιβόητο Γνωμοδοτικό του Συμβούλιο. Ένα ανεξάρτητο τάχατες όργανο με συμμετοχή προσωπικοτήτων το οποίο θα επεξεργαζόταν τις αιτήσεις υποβολής ενδιαφέροντος για διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των Ημικρατικών, θα τις αξιολογούσε και θα του πρότεινε ποιους εξ αυτών θα έπρεπε να διορίσει. Τώρα, πώς είναι δυνατόν στα πρόσωπα που πρότεινε στην παρούσα φάση το Γνωμοδοτικό να περιλαμβάνονται κατά διαβολική σύμπτωση τόσοι πολλοί ΔΗΚΟϊκοί και «χριστοδουλικοί» και να μην υπάρχει ίχνος ανθρώπων από πολιτικούς χώρους που δεν υποστηρίζουν τις πολιτικές του Προέδρου, αυτό δεν μας το εξήγησαν ακόμα ούτε ο Πρόεδρος ούτε το ίδιο το Γνωμοδοτικό και ο πρόεδρός του, ο οποίος, αντί να απαντήσει επίσης πειστικά και με εξηγήσεις στην κριτική, δηλώνει από πάνω και θιγμένος.

Συμπερασματικά οι συγκεκριμένες επιλογές του Προέδρου στους τελευταίους διορισμούς αλλά και η παραδοχή του ότι πέραν του 20% των διορισμένων δεν πέρασε καν από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο αποδεικνύουν για άλλη μία φορά το πόσο πολιτικά αφερέγγυος και αναξιόπιστος είναι και ότι βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με όσα υποσχόταν προεκλογικά.

Όσο δε για το περιβόητο Γνωμοδοτικό, αν τα μέλη του είχαν επίσης ίχνος αξιοπρέπειας θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί. Και εφόσον δεν το πράττουν, ο λόγος ανήκει στη Βουλή να βάλει πάραυτα τέλος σε αυτό το κακόγουστο αστείο!

 

 

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα