Πέντε χρόνια χωρίς τη Ζωή Λάσκαρη - Σπάνιες, αδημοσίευτες φωτό από τη ζωή της μεγάλης σταρ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η γοητευτική ηθοποιός είχε στο ενεργητικό της πληθώρα πρωταγωνιστικών ρόλων σε ταινίες του ελληνικού σινεμά, που όχι μόνο έμειναν στην ιστορία, αλλά προβάλλονται μέχρι και σήμερα με το κοινό να τις παρακολουθεί φανατικά

 Πέρασαν πέντε χρόνια από την ημέρα που η Ζωή Λάσκαρη ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων.

Η Ζωή Λάσκαρη άφησε την τελευταία της πνοή στην εξοχική κατοικία της στο Πόρτο Ράφτη, βυθίζοντας την Ελλάδα σε θλίψη. Η μεγαλύτερη κόρη της, Μάρθα Κουτουμάνου, ήταν εκείνη που τη βρήκε. Βλέποντας πως η μητέρα της δεν αντιδρούσε παρά τις δικές της προσπάθειες, άμεσα κάλεσε τον γιατρό, ο οποίος και διαπίστωσε τον θάνατό της. Ο σύζυγός της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, στο άκουσμα του δυσάρεστου συμβάντος λύγισε και δεν μπορούσε να το πιστέψει, καθώς εκείνο το πρωινό έφυγε για τη δουλειά του αφήνοντας τη σύζυγό του να κοιμάται.

Η Ζωή Λάσκαρη, εκτός από μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, υπήρξε και μία από τις εντυπωσιακές γυναίκες, με μοναδική ομορφιά και απαράμιλλο στυλ.

Η γοητευτική ηθοποιός είχε στο ενεργητικό της πληθώρα πρωταγωνιστικών ρόλων σε ταινίες του ελληνικού σινεμά, που όχι μόνο έμειναν στην ιστορία, αλλά προβάλλονται μέχρι και σήμερα με το κοινό να τις παρακολουθεί φανατικά.

Παρακάτω, μερικές σπάνιες φωτογραφίες από τη ζωή της αγαπημένης Ζωής, που "έφυγε" χαμογελαστή, όπως ήθελε πάντα να είναι.

Όταν η Ζωή Λάσκαρη πήρε μέρος στα καλλιστεία "Μις Υφήλιος"

Μια σπάνια φωτογραφία από τη χρονιά που η νεαρή τότε Ζωή, συμμετείχε στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος, στο Longo Beach των Ηνωμένων Πολιτειών το καλοκαίρι του 1959, όπου καταφέρνει να εκλεγεί ανάμεσα στις δεκαπέντε ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο. Η παρουσίας της στα ελληνικά και διεθνή καλλιστεία θα αποτελέσει και την αφορμή για να τη δει ο Γιάννης Δαλιανίδης και την αρχή μιας μακρόχρονης και λαμπρής καλλιτεχνικής πορείας".

 

 

Τόλης Βοσκόπουλος και Ζωή Λάσκαρη στα '70s

Ενας από τους έρωτες που έχουν... γράψει ιστορία στην ελληνική σόουμπιζ, ήταν αυτός του Τόλη Βοσκόπουλου με τη Ζωή Λάσκαρη. Ο έρωτάς τους ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1970 και τελείωσε άδοξα το καλοκαίρι του 1973, ενώ συνεργάστηκαν στο θέατρο και στον κινηματογράφο όσο ήταν ζευγάρι.

Μια φωτογραφία από το 1972, όπου η Ζωή Λάσκαρη και ο Τόλης Βοσκόπουλος ανήγγειλαν την θεατρική τους συνεργασία "Οι Εραστές του Ονείρου".

Η Ζωή Λάσκαρη με την κόρη της στο σπίτι τους το 1970

Ξένοιαστη καλοκαιρινή στιγμή για τη Μάρθα Κουτουμάνου με την μαμά της, Ζωή Λάσκαρη, το 1970. "Θα πέθαινα αν με υποχρέωναν να ζήσω μόνη μου σε κάποιο έρημο νησί. Μου αρέσει να έχω ανθρώπους δίπλα μου. Μου έλειψαν η ξέγνοιαστη ηλικία και το αίσθημα της ασφάλειας. Θέλω να με αγαπούν για να αισθάνομαι ασφαλής. Έχω ανάγκη από τους ανθρώπους" είχε πει η ηθοποιός σε συνέντευξη της εκείνη την εποχή.

Η Ζωή Λάσκαρη χορεύει σε πάρτι τη δεκαετία του '70

Σε πάρτι της δεκαετίας του '70 η Ζωή Λάσκαρη βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής χορεύοντας υπό τα βλέμματα των καλεσμένων, ανάμεσα τους η Βέρα Κρούσκα, η Έλλη Λαμπέτη και η Αντιγόνη Βαλάκου: "Δεν μπορώ να κάνω κάτι αν δεν μου κάνει κέφι. Μου είναι αδύνατον. Δεν μπορώ να επιβληθώ στον εαυτό μου και πω τώρα θα το κάνεις γιατί πρέπει να το κάνεις. Δεν μπορώ…" είχε πει η Ζωή Λάσκαρη σε συνέντευξη της "Μου είναι αδιανόητο να κάνω πράγματα που δεν μου πάνε. Όταν όμως κάτι μου κάνει κέφι, τότε πετάω, είμαι ακούραστη".

Λάσκαρη και Λυκουρέζος στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η Ζωή Λάσκαρη με τον Αντώνη Δημητρακάκη στον Αστέρα της Βουλιαγμένης στα τέλη της δεκαετίας του 70, όταν το πολυτελές resort ήταν ήδη το αγαπημένο των Ελλήνων διασημοτήτων αλλά και των διεθνών VIP.

Ζωή Λάσκαρη και Φιλοποίμενας Φίνος

Ο ιδρυτής της Φίνος Φιλμ είχε μεγάλη αδυναμία στην ηθοποιό και την είχε σαν παιδί του. Ο φροντιστής της εταιρίας Παντελής Παλιεράκης είχε διηγηθεί στο περιοδικό "Πρόσωπα": "Ο Φίνος της νοίκιασε ένα διαμέρισμα και μετά της το επίπλωσε. Σε εκείνο το διαμέρισμα στεκόμουν κάθε πρωί και την περίμενα να κατέβει να την πάω στο γύρισμα, αλλά εκείνη δεν εμφανιζόταν ποτέ. Κοιμόταν, γιατί η Ζωίτσα όλο το βράδυ γλένταγε και χόρευε. Και που να καταλάβει ότι ένα ολόκληρο συνεργείο καθόταν και την περίμενε.

Μια μέρα έσπασα την πόρτα του διαμερίσματος για να μπω μέσα γιατί δεν άνοιγε και άρχισα να την ψάχνω. Βλέπω τη Ζωή ξαπλωμένη σε μια πολυθρόνα. "Τι με ξυπνάς τέτοια ώρα;” μου λέει. Την πήρα κοιμισμένη, την έβαλα στο sport μου αμάξι, την τύλιξα με μια κουβέρτα και την πήγα στο γύρισμα που γινόταν στην Πάρνηθα. Ο Φίνος κάποια στιγμή δεν άντεξε. Τη χαστούκισε φωνάζοντας έξαλλος: "Δεν υποφέρεσαι!”. Η Ζωή έβαλε τα κλάματα κι έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του, Τζέλλας και ύστερα από λίγο ήρθε ο Φίνος και της ζήτησε συγγνώμη. Άπειρα τέτοια περιστατικά είχαν συμβεί με τη Ζωή. Αλλά πάντα ο Φίνος και η Τζέλλα τη συγχωρούσαν. Την είχαν σαν παιδί τους και μάλιστα κάποια στιγμή ήθελαν να την υιοθετήσουν".

Σε βραδινή έξοδο με τις δημοφιλείς φίλες της

Ζωή Λάσκαρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νόρα Βαλσάμη και Βέρα Κρούσκα σε νυχτερινή συνάντηση τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90 όταν η Αθήνα ήταν ακόμη γεμάτη λαμπερά αστέρια.

  • Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ της δημοσιογράφου Ελενας Μακρή-Λυμπέρη στο instagram

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play