Συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατογλυκό με 3 μόνο υλικά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Χρησιμοποιώντας πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και γιαούρτι θα φτιάξετε αυτό το πανεύκολο γλυκό.
Υλικά
400 γρ. σοκολατένια πτι μπερ
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
300 γρ. πραλίνα
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα σοκολατένια πτι μπερ και κρατάμε 50 γρ. για το γαρνίρισμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αλεσμένα πτι μπερ, το στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2% και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε το μισό μείγμα σε τσέρκι 20 εκ. πάνω σε μια λαδόκολλα και το απλώνουμε.
Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή πραλίνα.
Ξεφορμάρουμε και χρησιμοποιούμε το ίδιο τσέρκι για να ανοίξουμε και την υπόλοιπη ζύμη σαν δίσκο.
Φορμάρουμε ξανά με το τσέρκι την πρώτη ζύμη με την πραλίνα και καπακώνουμε με τον δεύτερο δίσκο.
Απλώνουμε την υπόλοιπη πραλίνα και γαρνίρουμε με τα 50 γρ. τριμμένου μπισκότου.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο προαιρετικά για 5’ και ξεφορμάρουμε.