Τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων δεν είναι χώροι εξέτασης για γρίπη Α, τονίζει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).
Έκκληση ΟΚΥπΥ: Μην προσέρχεστε στα ΤΑΕΠ για γρίπη - Τι να κάνετε αν έχετε συμπτώματα
Η προσέλευση για εξέταση γρίπης επιβαρύνει τα επείγοντα και στερεί χρόνο από σοβαρά περιστατικά, όπως αναφέρει
Όπως αναφέρει, αποστολή των ΤΑΕΠ είναι να αντιμετωπίζουν καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή και η πρακτική προσέλευσης για εξέταση γρίπης πρέπει να σταματήσει άμεσα, καθώς αποβαίνει εις βάρος περιστατικών που κινδυνεύει η ζωή τους.
Ο ΟΚΥπΥ επισημαίνει ότι η εξέταση για γρίπη μπορεί να γίνει με τη χρήση ειδικών τεστ που διατίθενται στην αγορά ή σε φαρμακεία. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, οι πολίτες καλούνται να απευθύνονται στον προσωπικό τους ιατρό για ιατρική συμβουλή.
Τονίζεται επίσης ότι τα ΤΑΕΠ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τους προσωπικούς ιατρούς.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι το προσωπικό των ΤΑΕΠ βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και εργάζεται πολύ σκληρά και με επαγγελματισμό για να σώζει ζωές.
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







