Καταγγελία μητέρας για σοβαρό τραυματισμό μαθητή - Ζήτησε έκθεση γεγονότων το ΥΠΑΝ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό διερευνάται βάσει της νομοθεσίας που αφορά ανήλικους που εμπλέκονται σε αδικήματα.

Δημόσια καταγγελία μέσω κοινωνικών δικτύων έκανε μητέρα μαθητή από τη Λεμεσό, υποστηρίζοντας ότι ο γιος της νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με ράγισμα στο κρανίο, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από συνομηλίκους στο γυμνάσιο όπου φοιτά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στις 27 Οκτωβρίου λίγο πριν το μεσημέρι, ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου για τον τραυματισμό του παιδιού της. Η ίδια μετέβη άμεσα στο σχολείο, όπου αντίκρισε τον γιο της με τραύμα στο κεφάλι. Αρχικά, τον μετέφερε σε γιατρό για συρραφή του τραύματος και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου μέσω αξονικής τομογραφίας διαπιστώθηκε ρωγμή στο κρανίο. Ο μαθητής μεταφέρθηκε ακολούθως στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Περιγράφοντας το περιστατικό, η μητέρα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αλλαγής διδακτικής περιόδου, ο γιος της είχε μεταβεί στην τουαλέτα όταν τρία παιδιά βρίσκονταν εκτός αυτής, εκ των οποίων ο ένας –συμμαθητής του με, όπως υποστηρίζει, ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς– άρχισε να χτυπά δυνατά την πόρτα, παρότι γνώριζε ότι μέσα ήταν ο μαθητής. Ο γιος της προσπαθούσε να κρατήσει την πόρτα που δεν κλείδωνε, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να κάνει την ανάγκη του. Σύμφωνα με την περιγραφή, όταν για λίγα δευτερόλεπτα άφησε την πόρτα, ο 14χρονος συμμαθητής του την κλώτσησε με δύναμη, με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει βίαια το παιδί στο πρόσωπο και στα γυαλιά του, προκαλώντας τον τραυματισμό. Η μητέρα αναφέρει ότι οι γιατροί την ενημέρωσαν πως ενδέχεται να παραμείνει μόνιμο σημάδι στο μέτωπο του παιδιού.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό διερευνάται βάσει της νομοθεσίας που αφορά ανήλικους που εμπλέκονται σε αδικήματα.

Για το θέμα μίλησε και η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ANT1, τονίζοντας ότι έχει ζητήσει από το σχολείο έκθεση γεγονότων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του συμβάντος.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα