Σπανακόρυζο στο φούρνο με αυγά και ανθότυρο

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Για να σερβίρουμε, παίρνουμε με μια σπάτουλα κομμάτια από το σπανακόρυζο με το αυγό και το τυρί

 Μαγειρεύουμε σπανακόρυζο στο φούρνο με αυγά και ανθότυρο για το πιάτο ημέρας.

Θα μαγειρέψουμε το σπανακόρυζο πρώτα στην κατσαρόλα και μετά σε ταψί στο φούρνο. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα αυγά στο ταψί για να ψηθούν και μόλις αρχίζουν να κάνουν κρούστα θα καλύψουμε το καθένα με το τριμμένο ανθότυρο για να ψηθούν αυτή τη φορά στο γκριλ.

 

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 30′

Μαγείρεμα: 35′

Υλικά

600 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο

150 γρ. ρύζι Καρολίνα, που ξεπλένουμε σε σουρωτήρι

5 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μικρό μάτσο άνηθος

1 κοφτό κ.γ μοσχοκάρυδο, τριμμένο ή όσο θέλουμε

4 αυγά

250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

1 κρασοπότηρο λάδι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε φετάκια τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Στην κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να μαραθούν. Τότε ρίχνουμε το σπανάκι όπως είναι με τα νερά του πλυσίματος, ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι για να αχνιστεί το σπανάκι και να «πέσει» οπότε το ανακατεύουμε για λίγο, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για να φύγουν τα πολλά υγρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψάκι, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό στον φούρνο. Μετά από λίγο ανακατεύουμε ξανά για να μην κολλήσει το ρύζι.

Συνολικά χρειάζεται 20′ ψήσιμο περίπου.

Οταν σχεδόν πήξει το σπανακόρυζο κάνουμε με το κουταλάκι 4 συμμετρικά πηγαδάκια και σπάμε στο καθένα ένα αυγό. Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα περιχύνουμε με λίγο από το μισό λάδι που έχουμε κρατήσει.

Το ξαναβάζουμε στο φούρνο αλλά αυτή τη φορά στο γκριλ. Οταν τα αυγά αρχίζουν να κάνουν κρούστα, καλύπτουμε κάθε αυγό με το ανθότυρο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το ξαναβάζουμε στο γκριλ για λίγο, μέχρι να κάνει κρούστα.

Για να σερβίρουμε, παίρνουμε με μια σπάτουλα κομμάτια από το σπανακόρυζο με το αυγό και το τυρί.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play