Πώς να βράζετε το κουνουπίδι χωρίς να μυρίζει άσχημα όλο το σπίτι

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Το κουνουπίδι θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά και ωφέλιμα για τον οργανισμό λαχανικά και όχι άδικα, καθώς περιέχει πληθώρα βιταμινών και μετάλλων

To κουνουπίδι είναι από τα λαχανικά που είτε αρέσει πολύ είτε δεν αρέσει καθόλου.

Πάντως ό,τι και από τα δύο και αν συμβαίνει η μυρωδιά του στο σπίτι, όταν μαγειρεύεται, είναι αρκετά ενοχλητική.

Το κουνουπίδι θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά και ωφέλιμα για τον οργανισμό λαχανικά και όχι άδικα, καθώς περιέχει πληθώρα βιταμινών και μετάλλων. Η τακτική κατανάλωσή του θεωρείται ότι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, αντιμετωπίζει και προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το κουνουπίδι δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή όλης της οικογένειας.

Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να το φάμε έυκολα όχι τόσο λόγω τη γεύσης του, όσο της απωθητικής μυρωδιάς του.

Τι μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση;

Τα παρακάτω tips μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα, προκειμένου να αποδευχθεί το «φαινόμενο» της μυρωδιάς.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μη μυρίσει το κουνουπίδι την ώρα που το βράαζετε. Από τους πιο διαδεδομένους είναι βάζοντας ένα φυλλαράκι δάφνης στο νερό που βράζει. Η δάφνη θα απορροφήσει τις μυρωδιές, χωρίς ωστόσο να αλλοιώσει τη γεύση του λαχανικού.

Εάν δεν έχετε φύλλα δάφνης, μπορείτε να προσθέσετε μερικά κομμάτια ψωμιού, μερικά κομμάτια λεμονιού. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ο χυμός λεμονιού, αλλά και το ξύδι.

Μην ξεχνάτε ότι το κουνουπίδι δεν χρειάζεται πολύ βράσιμο. Λίγα λεπτά αρκούν και επιπλέονμε αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Ακόμα ένας άλλος τρόπος είναι να βράσετε το κουνουπίδι με σκεπασμένη την κατσαρόλα και να τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι ένα βαμβάκι το οποίο προηγουμένως έχετε ποτίσει με ξίδι.

Τέλος, αν κατά το μαγείρεμα ξεχάσεις όλα τα παραπάνω, η κατάσταση σώζεται και μετά!

Άναψε το μικρό μάτι της κουζίνας σου για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, σβήσε το και σκορπίσετε στην επιφάνεια του λίγους κόκκους ελληνικού καφέ. Μέσα σε λίγα λεπτά, το σπίτι θα μυρίζει καβουρντισμένο καφέ! Σίγουρα, καλύτερο από το να μυρίζει κουνουπίδι!

Μην ξεχνάς πάντως, πως το κουνουπίδι, όπως και το μπρόκολο είναι πολύ θρεπτικά και έτσι κερδίζουν επάξια μία θέση στο τραπέζι μας. Έτσι, λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποιες συνταγές για αυτό το «παρεξηγημένο» λαχανικό, που θα σε κάνουν να το δεις με άλλα μάτια.

 

 Πηγή: e-howto

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play