Ολοκληρώθηκε γύρω στις 09:00 η διέλευση μικρών πενήντα λεωφορείων mini bus από τα κατεχόμενα, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη, για μετάβαση στα Κόκκινα, για τις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί κάθε χρόνο για την επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Τηλλυρίας, Ανδρέα Καρό.
Όπως ανέφερε πέρασαν συνολικά γύρω στα 50 λεωφορεία με 1250 άτομα, με συνοδεία οχημάτων με μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).
Σύμφωνα με τον κ. Καρό η διέλευση έγινε τμηματικά και αρχικά πέρασαν τα πρώτα μικρά λεωφορεία καθώς και δύο οχήματα μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα κατεχόμενα. Η διέλευση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 09:00






