Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Κύπρου είναι και το παραδοσιακό χωριό της Κακοπετριάς. Είναι ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τη φύση σε συνδυασμό με την παράδοση, και ιδιαίτερα για το καλοκαίρι όπου είναι μια ανάσα δροσιάς, ξεφεύγοντας από τις υψηλές θερμοκρασίες της πόλης.
Εκεί ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται την λαϊκή αρχιτεκτονική της Κύπρου με το πλιθάρι, τα πανέμορφα στενάκια με ξύλινα μπαλκόνια γεμάτα γλάστρες και λουλούδια, τα μαγαζιά με τα κυπριακά προϊόντα και φυσικά το υπέροχο ποτάμι, όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στο μονοπάτι της Βατερής.
Είναι απογοητευτικές οι πρόσφατες εικόνες από το ποτάμι, το οποίο αν και μαγευτικό στην επάνω μεριά όπου βρίσκεται το μονοπάτι, η κάτω μεριά έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Και παρότι βρισκόμασταν σε lockdown, αυτό δεν εμπόδισε στην καταστροφή ενός φυσικού τοπίου.
Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο μέρος του ποταμιού ζουν και πολλές πάπιες, οι οποίες περνούν... δύσκολα λόγω όλων αυτών των σκουπιδιών που βρίσκονταν στο φυσικό τους περιβάλλον. Συσκευασίες, σακούλες, μπουκάλια, μέχρι και πλαστικές καρέκλες, είναι πεταμένα μέσα στο ποτάμι. Αναρωτιέται κανείς ποιοι είναι αυτοί που βρωμίζουν ένα τόσο όμορφο τοπίο, έπειτα πώς γίνεται να είναι τόσο βρώμικος ο χώρος μετά από το lockdown όπου δεν υπήρχε ιδιαίτερη επισκεψιμότητα στο χωριό, και τέλος γιατί δεν καθαρίζεται το ποτάμι συχνά.
Είναι πλέον τουριστική περίοδος, και η εικόνα αυτή είναι ντροπιαστική. Ο επισκέπτης πηγαίνει στο συγκεκριμένο τόπο για τη δροσιά του και κυρίως για να απολαύσει την εικόνα του ποταμιού. Πέρα από την αποτροπιαστική εικόνα κινδυνεύει και ότι ζωντανό βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον στο συγκεκριμένο τόπο.
Οι φωτογραφίες είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του πόσο χάλια είναι, δυστυχώς, η κατάσταση...




