Αναβαθμίζεται το ΧΑΚ: Κάλεσμα για ένταξη πανεπιστημίων, startups και φαρμακευτικών εταιρειών

Header Image

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) γυρίζει σελίδα και εισέρχεται σε μια νέα αναπτυξιακή φάση, απευθύνοντας κάλεσμα για ένταξη μεγάλων εταιρειών. Στο νέο επεισόδιο του podcast «Ματιά στην Οικονομία» με τη Γεωργία Χαννή, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΧΑΚ, Νίκος Τρυπάτσας, αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα.

Όπως αναφέρει, επιθυμούν την ένταξη πανεπιστημίων, φαρμακευτικών επιχειρήσεων και νεοφυών εταιρειών (startups), κάτι που θα ενισχύσει σημαντικά τη συναλλακτική δραστηριότητα και τον τζίρο του χρηματιστηρίου.

Ο κ. Τρυπάτσας κάνει επίσης λόγο για:

  • Στρατηγικές επαφές με ξένα χρηματιστήρια,

  • Την πορεία προς την αποκρατικοποίηση του ΧΑΚ,

  • Τα οφέλη που θα αποφέρει αυτή η διαδικασία για την ευρύτερη κυπριακή οικονομία.

Η συζήτηση αποτυπώνει το νέο όραμα του ΧΑΚ για εξωστρέφεια, καινοτομία και ουσιαστική αναβάθμιση του χρηματοοικονομικού τοπίου της Κύπρου.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play