Ψεύτικος λογαριασμός στο Facebook χρησιμοποιεί το όνομα του Ανδρέα Βύρα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε αιτήματα για χρήματα ή προσωπικά στοιχεία.

Άγνωστοι επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες μέσω μέσω ψεύτικου λογαριασμού στο Facebook με το όνομα του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας, «έχει δημιουργηθεί ψεύτικος λογαριασμός στο Facebook, ο οποίος χρησιμοποιεί παράνομα το όνομα και τη φωτογραφία του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα». 

Μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού, άγνωστα πρόσωπα επιχειρούν να επικοινωνήσουν με πολίτες προσποιούμενοι τον Δήμαρχο, ζητώντας χρηματικά ποσά ή/και προσωπικά στοιχεία, σημειώνεται και ο Δήμος καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να μην απαντά σε τέτοιου είδους μηνύματα ή αιτήματα και να μην κοινοποιεί προσωπικά δεδομένα ή τραπεζικές πληροφορίες. 

Παράλληλα, προτρέπεται το κοινό να προχωρεί σε αναφορά (report) και αποκλεισμό (block) τέτοιων ψεύτικων λογαριασμών. 

«Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για αντιμετώπιση του θέματος», καταλήγει στην ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας. 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα