Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Σπύρος Σταυρινίδης

Header Image
Ο Σπύρος Σταυρινίδης υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία του κυπριακού θεάτρου, με μια λαμπρή πορεία που εκτείνεται σε πάνω από πέντε δεκαετίες.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο σπουδαίος ηθοποιός Σπύρος Σταυρινίδης.

Την είδηση του θανάτου του Σπύρου Σταυρινίδη ανακοίνωσε η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου σήμερα το πρωί σε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου:

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον αγαπημένο μας συνάδελφο και φίλο, Σπύρο Σταυρινίδη, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της 13ης Απριλίου 2025. Ο Σπύρος υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία του κυπριακού θεάτρου, με μια λαμπρή πορεία που εκτείνεται σε πάνω από πέντε δεκαετίες.

Η αφοσίωσή του στην τέχνη, η ευαισθησία και η αστείρευτη ενέργειά του επί σκηνής άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά του σε αμέτρητες παραστάσεις, εμπνέοντας συναδέλφους και θεατές. Η συμβολή του στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και στο ευρύτερο θεατρικό τοπίο της χώρας υπήρξε ανεκτίμητη, ενώ η ανθρωπιά και το ήθος του θα παραμείνουν πρότυπο για όλους μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Καλό σου ταξίδι, Σπύρο μας. Η κληρονομιά σου θα ζει για πάντα στις καρδιές μας και στο θέατρο που τόσο αγάπησες.

Ο Σπύρος Σταυρινίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1946. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Εύη Γαβριηλίδη και αργότερα στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε ως ηθοποιός. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, συνεργάστηκε με το Θέατρο ΡΙΚ (1969-1971) και από το 1972 με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), όπου υπήρξε βασικό στέλεχος από το 1990. Ερμήνευσε με επιτυχία πλήθος ρόλων σε έργα του κυπριακού, ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου, κλασικού και σύγχρονου, ενώ συμμετείχε σε παραστάσεις όπως η «Μήδεια», ο «Οιδίπους Τύραννος» και το «Θαμμένο Παιδί». Στον κινηματογράφο διακρίθηκε με το Κρατικό Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Αιώνιος Φοιτητής» (2001), ενώ το 2021 τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ για την πεντηκονταετή προσφορά του στο κυπριακό θέατρο.

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play