Χρήματα, κινητά, πίνακες: Στον Δικαστήριο οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες για το «κύκλωμα βαρυποινίτη»

ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Header Image

Δέον να σημειωθεί ότι η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης παράνομων δραστηριοτήτων, στις οποίες περιλαμβάνονται βαριές κατηγορίες.

Τρεις από τους έξι υπόπτους, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη φερόμενου κυκλώματος παράνομων δραστηριοτήτων, πρόκειται να βρεθούν σήμερα στις 09:30 το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Τα αδικήματα: 

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με την πιο πάνω υπόθεση τα αδικήματα που αφορούν την 37χρονη είναι (1) Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, (2) Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, (3) Αδικήματα κατά παράβαση του Περί Πρόληψης της Διαφθοράς, (4) Παράνομης κατοχής περιουσίας και (5) Αδικήματα κατά παράβαση των άρθρων 3, 4 και 5, του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου.

Τι εντοπίστηκε στις έρευνες:

• Στον 1ο ύποπτο (κρατούμενο): κινητό τηλέφωνο στο κελί του.

• Στη 2η ύποπτη: τρία κινητά και 53.870 ευρώ.

• Σε οικία όπου διαμένουν οι 3ος, 4ος και 5ος ύποπτος: 149.710 ευρώ, κινητά και πίνακας ζωγραφικής.

• Στον 5ο ύποπτο: 83.160 ευρώ και κινητό.

• Στον 6ο ύποπτο: 22.357 ευρώ και ένα χαρτι επισκεψης κατάδικου το οποιο εστειλε ο 1ος υποπτος.. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα προορίζονταν για ανακαίνιση της οικίας του.

Ο 1ος ύποπτος είναι βαρυποινίτης. Η 2η ύποπτη, 37 ετών, διατηρεί σχέση με τον βαρυποινίτη.

Ο 3ος και η 4η είναι οι γονείς της, ο 5ος ο αδελφός της και ο 6ος φίλος του βαρυποινίτη.

Δέον να σημειωθεί ότι η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο διερεύνησης παράνομων δραστηριοτήτων, στις οποίες περιλαμβάνονται βαριές κατηγορίες, όπως χρηματιστηριακές απάτες, εμπορία λαθραίων αγαθών και ξέπλυμα εσόδων από παράνομες πράξεις. Δέον να σημειωθεί ότι η Αστυνομία εξετάζει και καταγγελίες ότι η 2η ύποπτη κατέβαλε χρήματα σε τρεις δεσμοφύλακες, προκειμένου ο 1ος ύποπτος, βαρυποινίτης, να τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης στις Κεντρικές Φυλακές. Οι δεσμοφύλακες έχουν τεθεί υπό διαθεσιμότητα. 

Οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες βρίσκονται, επίσης, υπό κράτηση, ενώ η εξέταση της υπόθεσης στο δικαστήριο θα κρίνει αν παραταθεί η προσωρινή κράτηση των τριών που θα παρουσιαστούν.

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play