Επαφές Υπουργού Πετρελαίου Αιγύπτου- Στο επίκεντρο τα κοιτάσματα «Κρόνος» και «Αφροδίτη»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι δύο Υπουργοί και οι τεχνικές ομάδες θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των εταιρειών ΕΝΙ και TotalEnergies

Ο Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Καρίμ Μπανταουί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργου Παπαπαναστασίου, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία ανάπτυξης τόσο του κοιτάσματος «Κρόνος» όσο και του κοιτάσματος «Αφροδίτη», όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι δύο Υπουργοί και οι τεχνικές ομάδες θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των εταιρειών ΕΝΙ και TotalEnergies, με στόχο την ενημέρωση αναφορικά με την πρόοδο των τεχνικών και εμπορικών διαβουλεύσεων για την ανάπτυξη του κοιτάσματος «Κρόνος».

Ο Υπουργός Ενέργειας θα έχει επίσης χωριστή συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της TotalEnergies για ανασκόπηση της προόδου του ερευνητικού προγράμματος της εταιρείας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και συγκεκριμένα με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρικής, Ζουλιέν Πουζέ και τον Αντιπρόεδρο για τη Βόρειο Αφρική, Ζαν Ζελέ, σύμφωνα με την ανακίνωση

Ο Αιγύπτιος Υπουργός πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Παπαναστασίου, με σκοπό την παρακολούθηση της προόδου του έργου ανάπτυξης των κοιτασμάτων, στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνημένης συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων, για τη στενή παρακολούθηση της προόδου του έργου ανάπτυξης των κοιτασμάτων, στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατόπιν της υπογραφής της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας (Host Government Agreement – HGA) που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο στις 17 Φεβρουαρίου 2025.

Όπως αναφέρεται, τον κ. Μπανταουί συνοδεύει στην Κύπρο αντιπροσωπεία του Υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου και της Αιγυπτιακής Εταιρείας Φυσικού Αερίου (EGAS).

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play