Δήμαρχος Λάρνακας - Ξεκάθαρο μήνυμα προς Κεραυνό για τη μαρίνα

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Header Image

«Είναι ξεκάθαρο πως ο Ναυτικός Όμιλος θα είναι ένα βιώσιμο έργο, που θα ωφελήσει σημαντικά τη Λάρνακα και τη μαρίνα της», δήλωσε ο Ανδρέας Βύρας.

Δεν θα δεχθεί «όχι» από το Υπουργείο Οικονομικών ο Δήμος Λάρνακας σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση για ανέγερση του κτηρίου του Ναυτικού Ομίλου (Yacht Club), που προγραμματίζεται στη μαρίνα της πόλης, σ' έκταση περίπου 3.500τ.μ. Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και ειδικά προς τον Μάκη Κεραυνό έστειλε, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας σε σχέση με τον Ναυτικό Όμιλο που σχεδιάζεται στη μαρίνα, ένα έργο που, όπως υπενθύμισε, έχει εξαγγελθεί από την προεδρία της Δημοκρατίας μετά το ναυάγιο με την πρώην ανάδοχο εταιρεία Kition Ocean Holdings. Ο κ. Βύρας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το πώς το Υπουργείο Οικονομικών προσεγγίζει κάποια ζητήματα, προειδοποιώντας πως ο δήμος της πόλης δεν πρόκειται ν' αποδεχθεί τυχόν αρνητική στάση από το αρμόδιο υπουργείο για το υπό αναφορά έργο. «Ο Ναυτικός Όμιλος είναι ένα έργο που θα βοηθήσει τα μέγιστα τη Λάρνακα. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 400-500 ατόμων, οπόταν γίνεται αντιληπτό πως με την υλοποίησή του θα προσελκύσει συνεδριακό τουρισμό στην πόλη μας. Σίγουρα η ανέγερσή του θα ομορφύνει τη μαρίνα. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για εξαγγελία του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, γι' αυτό δεν τίθεται θέμα να δεχθούμε οποιαδήποτε άρνηση από το Υπουργείο Οικονομικών», συμπλήρωσε. Θυμίζουμε, ότι κατά την τελευταία συνάντηση υπουργού Μεταφορών και δημάρχου Λάρνακας οριστικοποιήθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα του Yacht Club, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για ολοκλήρωση του σημειώματος έργου.

Βιώσιμο έργο

Ο Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι το σημείωμα έργου αναμένεται να είναι εγκεκριμένο περί τα τέλη Αυγούστου, ενώ η μελέτη βιωσιμότητας του έργου θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. «Είναι ξεκάθαρο πως ο Ναυτικός Όμιλος θα είναι ένα βιώσιμο έργο», είπε ο κ. Βύρας, προσθέτοντας πως στόχος της δημοτικής Αρχής είναι όπως ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το κτήριο να προκηρυχθεί αρχές του 2026. Ο διαγωνισμός υπολογίζεται να διαρκέσει 6-7 μήνες. «Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο έργο, ασκούμε πιέσεις εκεί και όπου πρέπει και δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη», δήλωσε με νόημα ο δήμαρχος Λάρνακας. Να σημειωθεί, ότι το κράτος, εκτός από την ανέγερση του Ναυτικού Ομίλου, έχει αποφασίσει την εκβάθυνση της μαρίνας Λάρνακας, στην είσοδο και στη λιμενολεκάνη, καθώς και την τοπιοτέχνηση των εξωτερικών της χώρων. Οι πιο πάνω εξαγγελίες έγιναν πέρσι το καλοκαίρι, μετά το ναυάγιο του έργου της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού-μαρίνας και τη λύση της σύμβασης με την πρώην ανάδοχο εταιρεία. Τα έργα που εξήγγειλε το κράτος εκτιμάται ότι θα κοστίσουν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play