Την διαβεβαίωση ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πυρόπληκτους, επανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, τονίζοντας πως η Κύπρος θα αποταθεί για περαιτέρω στήριξη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο του Πολίτη 107.6 και 97.6, δήλωσε, σχετικά ερωτηθείς, πως «ήδη από τους αρμόδιους Υπουργούς και ειδικά από τον Υπουργό Εσωτερικών έχει αναλυθεί και εξηγηθεί το θέμα και δοθήκαν οδηγίες στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης για διευκόλυνση και απλοποίηση διαδικασιών, όσων αφορά κάποιες τυχόν «παρανομίες», ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε όσους αποταθούν για σχετική αδειόδότηση των υποστατικών τους.
Όσον αφορά το οικονομικό κόστος, και κατά πόσο τα Δημόσια Οικονομικά μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το πλήγμα, ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι «η νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική που ακολουθούσε ως τώρα η Κυβέρνηση, δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη μετά από την τραγωδία που πέρασε η Κύπρος». Ο ίδιος σημείωσε πως εκτός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου υπάρχει σχετική πρόνοια για φυσικές καταστροφές, εκφράσθηκε πρόθεση και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, να βοηθήσει στις ανάγκες που προκύπτουν.