Σε 24ωρη απεργία εργαζόμενοι του Ιδρύματος ΑμεΑ «Αγιος Λάζαρος» στη Λάρνακα

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
«Το Διοικητικό Συμβούλιο αρνείται να συμπεριλάβει την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) στη συλλογική σύμβαση».

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα Τετάρτη 2 Απριλίου, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ΑμεΑ «Άγιος Λάζαρος», μέλη των Συντεχνιών ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ και ΟΙΥΚ-ΣΕΚ.

Συμβολικά, στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι θα βρεθούν έξω από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας για να επιδώσουν υπόμνημα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος αναφέρουν ότι «παρά τις επανειλημμένες μας προσπάθειες για διάλογο και εξεύρεση λύσης σχετικά με τη συνομολόγηση της πρώτης συλλογικής σύμβασης, το Διοικητικό Συμβούλιο αρνείται να συμπεριλάβει την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) στη συλλογική σύμβαση».

«Αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, καθώς κατανοούμε την άμεση επίδραση της λειτουργίας του Ιδρύματος στα ενήλικα παιδιά που φροντίζουμε και υπέρ αγαπάμε. Δυστυχώς, η αδιαλλαξία της Διοίκησης μας αναγκάζει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας με αυτό τον τρόπο. Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαρύνει αποκλειστικά το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει άμεσα λύση. Εδώ και 15 μήνες βρισκόμαστε σε διαδικασία συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης, χωρίς αποτέλεσμα, ακόμη και μετά την μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων», προσθέτουν.

Αναφέρουν πως η μεσολαβητική υπηρεσία κήρυξε αδιέξοδο στις 21/1/2025 λόγω της άτεγκτης στάσης του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας, τη συμβολική δίωρη στάση εργασίας μας, δεν είδαμε καμία ανταπόκριση μέχρι και σήμερα. Είχαμε εξαγγείλει 24ώρη απεργία τον περασμένο μήνα, την οποία αναστείλαμε μετά από παράκληση του Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών σχέσεων και προσήλθαμε εκ νέου σε διάλογο στην παρουσία του χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αντί αποτελέσματος το Διοικητικού Συμβουλίου προέβη λίγες ημέρες μετά σε προσωπικά συμβόλαια με αυξήσεις που είχαμε συμφωνήσει κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων – με προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων», σημειώνουν. 

Αναφέρουν, παράλληλα, ότι ούτε και σε αυτή την περίπτωση πραγματοποίησαν απεργία σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα του ιδρύματος και απευθύνθηκαν και στο Υφυπουργείο Πρόνοιας, ζητώντας με επιστολή τους την παρέμβαση του, καθώς το Ίδρυμα στηρίζεται από δημόσιο χρήμα και κρατική χορηγία από το Υφυπουργείο Πρόνοιας.

«Εκεί που δίνεται κρατική χορηγία ή δίνεται η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών από τρίτους και αφορά Οργανισμούς που στηρίζονται με δημόσιο χρήμα, αλλά και κρατική χορηγία θα πρέπει οι εργαζόμενοι να καλύπτονται από συλλογική σύμβαση εργασίας και να παρέχονται βασικά εργασιακά δικαιώματα όπως η ΑΤΑ, το Ταμείο Προνοίας και ο 13ος μισθός. Αναμένουμε την κατανόηση και τη στήριξη της κοινωνίας, καθώς ο αγώνας μας αφορά τη φροντίδα που αξίζουν τα παιδιά του Ιδρύματος και όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου», καταλήγουν οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ΑμεΑ «Άγιος Λάζαρος», μέλη των Συντεχνιών ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ και ΟΙΥΚ-ΣΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play