Φωτογραφήθηκαν κάνοντας ναζιστικό χαιρετισμό καταγγέλλει η Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ότι το περιστατικο σημειώθηκε με την ανοχή καθηγήτριας.
Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει, μάλιστα, πως αντέδρασε συνάδελφος της αλλά η καθηγήτρια του σχολείου παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν τη φωτογράφιση.
Το ΑΚΕΛ τονίζει δε στην ανακοίνωσή του ότι «ο ναζισμός δεν έχει θέση ούτε στα σχολεία, ούτε στην κοινωνία μας» και καλεί την Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο για τη διερεύνηση του περιστατικού όσο και για την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου σχολείου απέναντι σε ακραίες, φασιστικές ιδέες.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Αμμοχώστου καταδικάζει απερίφραστα το σοβαρό και ανησυχητικό περιστατικό που σημειώθηκε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ειρήνης και Ελευθερίας Δερύνειας-Σωτήρας, όπου μαθητές, με την ανοχή καθηγήτριας, φωτογραφήθηκαν κάνοντας ναζιστικό χαιρετισμό.
Είναι εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι καθηγήτρια του σχολείου παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν τη φωτογράφιση χαιρετώντας ναζιστικά, παρά την αντίδραση συναδέλφου της για το περιστατικό.
Η αναπαραγωγή ναζιστικών συμβόλων, ακόμα και «για αστείο», συνιστά επικίνδυνη εκτροπή που προσβάλλει τη συλλογική μνήμη και υπονομεύει τις δημοκρατικές αξίες της Παιδείας. Ο ναζισμός δεν έχει θέση ούτε στα σχολεία μας, ούτε στην κοινωνία μας.
Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο για τη διερεύνηση του περιστατικού όσο και για την ουσιαστική θωράκιση του δημόσιου σχολείου απέναντι σε ακραίες, φασιστικές ιδέες.
Η Δημοκρατία δεν μπορεί να αφήνει χώρο στην ανοχή απέναντι στον φασισμό.