Φιντάν για Συρία: «Είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση»

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να καταλήξουν σε συμβιβασμό, σημειώνει

Αντίθετη με οποιαδήποτε «ξένη παρέμβαση» στην επίθεση που εξαπέλυσε την Τετάρτη (27/11) συνασπισμός ανταρτικών οργανώσεων υπό την ηγεσία ισλαμιστών στον συριακό βορρά δηλώνει η Τουρκία. 

«Θα ήταν σφάλμα, σε αυτό το στάδιο, να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τα γεγονότα στη Συρία με μια οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα με τον Ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αραγτσί. 

Σύμφωνα με τον Φιντάν «η απουσία διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση οδήγησε το πρόβλημα σε αυτό το σημείο».

«Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν άλλη μια φορά ότι η Δαμασκός θα πρέπει να καταλήξει σε συμβιβασμό με τον ίδιο τον λαό της και τη νόμιμη αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε ο εμφύλιος πόλεμος να ενταθεί περαιτέρω», σημείωσε ακόμη ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Την Κυριακή (1/12), ο Φιντάν είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα υποστηρίζει τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη «είωση της έντασης» στη Συρία σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Συρία αναδεικνύουν την ανάγκη για συμβιβασμό ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει σε έναν τέτοιο διάλογο αν χρειαστεί, σημείωσε εξάλλου ο Φιντάν.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε εξάλλου ότι η Άγκυρα συνεχίζει να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι λαμβάνει προφυλάξεις έναντι οποιωνδήποτε πιθανών προβλημάτων προκύψουν από τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα αυτή.

Οι συνομιλίες του Ιράν με την Τουρκία ήταν «γρήγορες, άμεσες, φιλικές και εποικοδομητικές», δήλωσε από την πλευρά του ο Αραγτσί, προσθέτοντας ότι συζήτησε για τις «ανησυχίες που μοιράζεται» το Ιράν με την Τουρκία και ότι φυσικά υπάρχουν «διαφορές».

Ωστόσο η Τεχεράνη και η Άγκυρα συμφώνησαν ότι η Συρία δεν θα πρέπει να γίνει εστία για «τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Η Τεχεράνη θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση και τον στρατό, υπογράμμισε επίσης ο Αραγτσί, επισημαίνοντας ότι θα ήταν λάθος να παραβλεφθούν οι «αποσταθεροποιητικές» ενέργειες του Ισραήλ στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.

 

cnn.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play