Φιντάν σε Μπλίνκεν: Οι Κούρδοι μαχητές δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Συρία

Header Image
Ο Φιντάν εξήγησε στον Αντόνι Μπλίνκεν ότι είναι «σημαντική η συνεργασία με τη νέα συριακή ηγεσία ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Συρία και να ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος κατά συντεταγμένο τρόπο»

Οι Κούρδοι μαχητές δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στη Συρία δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν οι Κούρδοι μαχητές δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στη Συρία κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

«Η δημοκρατική οργάνωση PKK/FDS δεν μπορεί να γίνει δεκτή στη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφερόμενων στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), πυρήνας των τρομοκρατικών ομάδων, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ελέγχουν εδάφη στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Χακάν Φιντάν εξήγησε στον Αντόνι Μπλίνκεν ότι είναι «σημαντική η συνεργασία με τη νέα συριακή ηγεσία ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Συρία και να ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος κατά συντεταγμένο τρόπο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η νέα συριακή ηγεσία προσέφερε την περασμένη Τρίτη τη συμφωνία με «όλες τις ένοπλες οργανώσεις» που προβλέπει τη διάλυσή τους και την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Άμυνας.

Ωστόσο, η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Πηγή: CNN Greece

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play