Τραμπ εναντίον Χάρβαρντ: Τέλος στη χρηματοδότηση από το κράτος

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τελευταία το Χάρβαρντ «αντισημιτικό θεσμό της άκρας αριστεράς» και «απειλή για τη δημοκρατία».

Η Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει σκοπό να απαγορεύσει κάθε χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους στο Χάρβαρντ, εν μέσω του μπρα ντε φερ στο οποίο έχει εμπλακεί το πανεπιστήμιο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αποκαλύπτει επιστολή της Υπουργού Παιδείας που απηύθυνε τη Δευτέρα η Λίντα ΜακΜάον στον Πρόεδρό του, Άλαν Γκάρμπερ.

«Το Χάρβαρντ δεν πρέπει πλέον να ζητεί ομοσπονδιακές δωρεές διότι δεν θα λάβει καμιά», ανέφερε η Υπουργός στην επιστολή της, που δημοσιοποίησε η ίδια, μέσω X.

«Το Χάρβαρντ δεν θα είναι πλέον θεσμός χρηματοδοτούμενος από το κράτος και μπορεί να λειτουργεί ως ιδιωτικός θεσμός (...) συγκεντρώνοντας κεφάλαια από τους πλούσιους πρώην μαθητές του», αναφέρεται στη δεύτερη σελίδα της επιστολής. Η ΜακΜάον αναφέρει πως το πανεπιστήμιο, εγκατεστημένο κοντά στη Βοστόνη (βορειοανατολικά), «λαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια από τους φορολογούμενους κάθε χρόνο», χωρίς να διευκρινίζει το ποσό.

Ο Πρόεδρος Τραμπ κατηγορεί για «αντισημιτισμό» το Χάρβαρντ και άλλα πολύ γνωστά αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Κολούμπια, διατείνεται πως άφησαν να θάλλει ο αντισημιτισμός κατά τη διάρκεια φοιτητικών κινητοποιήσεων εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που οι διοικήσεις τους διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τελευταία το Χάρβαρντ «αντισημιτικό θεσμό της άκρας αριστεράς» και «απειλή για τη δημοκρατία».

Το Χάρβαρντ και ευρύτερα μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ συχνά στο στόχαστρο της αμερικανικής δεξιάς, καθώς τα βρίσκει υπερβολικά αριστερά για τα γούστα της.

Το παλαιότερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, πολύ συχνά στην κορυφή της κατάταξης με τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, κατακεραυνώνεται συχνά από τον Τραμπ, ειδικά διότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του παγώματος ομοσπονδιακών χρηματοδοτήσεων και επιδοτήσεων ύψους 2 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, διότι απέρριψε αξιώσεις της κυβέρνησής του.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θέλει οι αρχές να αποκτήσουν δυνατότητα να ελέγχουν τις διαδικασίες εγγραφών φοιτητών, πρόσληψης εκπαιδευτικών, αλλά και προγράμματά του.

Στην επιστολή της η Υπουργός Παιδείας κατηγορεί το Χάρβαρντ για «συστηματική» παραβίαση της «ομοσπονδιακής νομοθεσίας», πως εμφορείται από «άσχημο ρατσισμό» και για «καταστροφική διαχείριση» των διαθεσίμων του. «Η σημερινή επιστολή σηματοδοτεί το τέλος νέων δωρεών στο πανεπιστήμιο», αναφέρει στην προτελευταία παράγραφο.

Σε επιστολή του προς πρώην φοιτητές του ιδρύματος, η οποία περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Άλαν Γκάρμπερ τόνισε πως το πανεπιστήμιο έχει εμπλακεί σε μακρά και υπαρξιακή μάχη και απηύθυνε έκκληση για δωρεές.

ΠΗΓΗ: KΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play