ΗΠΑ: Ιστιοφόρo έπεσε στη γέφυρα Μπρούκλιν - Δύο νεκροί και 19 τραυματίες

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Από την πρόσκρουση πάνω στη γέφυρα καταστράφηκε το πάνω μέρος των ιστίων του σκάφους, σύμφωνα με τις αρχές.

Εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του Μεξικανικού Πολεμικού Ναυτικού, προσέκρουσε στην γέφυρα του Μπρούκλιν χθες το βράδυ (τοπική ώρα) προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 19 εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. 

Από την πρόσκρουση πάνω στη γέφυρα καταστράφηκε το πάνω μέρος των ιστίων του σκάφους, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι περαστικοί που έκαναν βόλτα τις όχθες του Ιστ Ρίβερ είδαν έκπληκτοι το σκάφος Cuauhtémoc –το όνομα του τελευταίου αυτοκράτορα των Αζτέκων- να πλέει φωταγωγημένο με ανοικτά πανιά προς τη γέφυρα.

Τα ιστία του όμως, που φθάνουν τα 45 μέτρα σε ύψος, δεν του επέτρεψαν να περάσει με ασφάλεια κάτω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να προσκρούουν στη γέφυρα.

«Νωρίτερα το βράδυ, το ψηλό πλοίο Cuauhtémoc του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού έχασε την ισχύ του και προσέκρουσε στη γέφυρα του Μπρούκλιν», ανέφερε σε ανάρτηση στο Χ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι από τους 277 επιβαίνοντες, 19 τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση, ενώ «δύο άλλοι δυστυχώς υπέκυψαν στα τραύματά τους».

 

Το σκάφος έχασε την ισχύ του ενώ ο καπετάνιος έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα το ιστιοφόρο να κινηθεί προς τη γέφυρα, στην πλευρά του Μπρούκλιν, δήλωσε ο Γουίλσον Αραμπολς, επικεφαλής ειδικών επιχειρήσεων στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, σε συνέντευξη Τύπου.

Κανένας από τους επιβαίνοντες «δεν έπεσε στο νερό, το οποίο σημαίνει ότι δεν ήταν απαραίτητο να διεξαχθούν επιχειρήσεις διάσωσης», ανέφερε νωρίτερα το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού σε ανακοίνωση.

Η γέφυρα του Μπρούκλιν -δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1883- συνδέει τις περιοχές του Μπρούκλιν και του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Λόγω του δυστυχήματος, οι αρχές απέκλεισαν τη γέφυρα για περίπου 40 λεπτά, πριν την δώσουν και πάλι στην κυκλοφορία. Δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στη γέφυρα, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας μεταφορών στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπάουμ, σε ανάρτησή της στο Χ, εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο των δύο μελών του πληρώματος.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι συνδράμουν τους ναυτικούς δόκιμους και είναι σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο εμφανίζεται το σκάφος να πλέει κάτω από τη γέφυρα και τα κατάρτια του να συντρίβονται πάνω σε αυτή.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι στο σκάφος, που εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή, επέβαιναν 277 άνθρωποι.

cnn.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play