Νετανιάχου: Πιθανότατα σκοτώσαμε τον ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Σινουάρ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Ο Μοχάμεντ Σινουάρ είναι αδελφός του πρώην ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη νότια Γάζα τον Οκτώβριο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Bενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει «πιθανότατα» σκοτώσει τον Μοχάμεντ Σινουάρ, τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα.

«Έχουμε εξουδετερώσει δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες», είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Τετάρτης. «Εξουδετερώσαμε τους ηγέτες των δολοφόνων, Ντέιφ, Χανίγια, Γιαχία Σινουάρ και πιθανόν και τον Μοχάμεντ Σινουάρ».

Το Ισραήλ είχε στοχεύσει τον Σινουάρ σε μια μαζική σειρά επιθέσεων στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στη Χαν Γιούνις την περασμένη εβδομάδα. Η επίθεση σκότωσε 28 Παλαιστινίους και τραυμάτισε περισσότερους από 50, σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Αν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, θα πρόκειται για την πιο πρόσφατη σε μια σειρά στοχευμένων δολοφονιών που έχουν καταφέρει ισχυρά πλήγματα στην ηγεσία της Χαμάς, χωρίς ωστόσο να έχουν διαλύσει τον έλεγχο που ασκεί η οργάνωση.

Ο Σινουάρ είναι αδελφός του πρώην ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό στη νότια Γάζα τον Οκτώβριο. 

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά από μήνες, ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει την πρόσφατη στρατιωτική του επιχείρηση στη Γάζα.

«Οι δυνάμεις μας καταλαμβάνουν όλο και περισσότερα εδάφη στη Γάζα», είπε. «Στο τέλος της επιχείρησης, όλες οι περιοχές της Λωρίδας θα βρίσκονται υπό ισραηλινό έλεγχο».

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός που να περιλαμβάνει την απελευθέρωση ομήρων, αλλά το τέλος του πολέμου θα έρθει μόνο με μια σειρά προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων η αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας, η ανατροπή της Χαμάς και η εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για εθελοντική μετανάστευση από τον πολιορκημένο θύλακα.

«Η Γάζα θα αποστρατιωτικοποιηθεί πλήρως, και θα εφαρμόσουμε το σχέδιο Τραμπ, το οποίο είναι τόσο σωστό και τόσο επαναστατικό, και λέει κάτι απλό: Οι κάτοικοι της Γάζας που επιθυμούν να φύγουν – θα μπορούν να φύγουν», είπε.

«Όποιος μας καλεί να σταματήσουμε τον πόλεμο πριν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, μας καλεί να αφήσουμε τη Χαμάς στην εξουσία», κατέληξε ο Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από CNN / lifo.gr

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play