Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε την Τρίτη εντάλματα σύλληψης για ανώτερα στελέχη των Ταλιμπάν με κατηγορίες για δίωξη γυναικών, που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Εντάλματα σύλληψης από Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για ανώτερα στελέχη Ταλιμπάν
«Έχουν διαπράξει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, δηλαδή της δίωξης λόγω φύλου».
Οι δικαστές του ΔΠΔ δήλωσαν ότι «υπάρχουν εύλογοι λόγοι να υποπτευόμαστε ότι ο ανώτατος ηγέτης Χαϊμπατουλάχ Ακχουντζαντά και ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αμπντούλ Χακίμ Χακάνι έχουν διαπράξει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, δηλαδή της δίωξης λόγω φύλου».
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.







