Κυρώσεις ΕΕ σε πρόσωπα από Ρωσία και Ιράν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η δήλωση του Συμβουλίου ανέφερε ότι τα πρόσωπα αυτά είναι υπεύθυνα για καταχρήσεις εκ μέρους ιρανικών κρατικών φορέων εκτός του Ιράν, ιδίως για εξωδικαστικές, συνοπτικές και αυθαίρετες εκτελέσεις και δολοφονίες, καθώς και για εξαναγκαστικές εξαφανίσεις ατόμων που θεωρούνται αντίπαλοι ή επικριτές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επέβαλε κυρώσεις σε πέντε άτομα από τη Ρωσία, καθώς και σε οκτώ άτομα και μία νομική οντότητα από το Ιράν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι νέες κυρώσεις που αφορούν τη Ρωσία στοχεύουν μέλη της ρωσικής δικαστικής εξουσίας που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στη δίωξη του ακτιβιστή Αλεξέι Γκόρινοφ, σύμφωνα με τη δήλωση του Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύεται στους πολίτες και τις εταιρείες της ΕΕ να τους παρέχουν οικονομικούς πόρους».

Οι κυρώσεις αφορούν «σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και «διασυνοριακή καταστολή».

Η δήλωση του Συμβουλίου ανέφερε ότι τα πρόσωπα αυτά είναι υπεύθυνα για καταχρήσεις εκ μέρους ιρανικών κρατικών φορέων εκτός του Ιράν, ιδίως για εξωδικαστικές, συνοπτικές και αυθαίρετες εκτελέσεις και δολοφονίες, καθώς και για εξαναγκαστικές εξαφανίσεις ατόμων που θεωρούνται αντίπαλοι ή επικριτές της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play