Σημαντική πτώση την Παρασκευή στο ΧΑΚ, στο 2,24% οι εβδομαδιαίες απώλειες

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 256,94 μονάδες, καταγράφοντας σημαντική πτώση 1,38%.

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε και την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 256,94 μονάδες, καταγράφοντας σημαντική πτώση 1,38%. Σε εβδομαδιαία βάση, το ΧΑΚ κατέγραψε απώλειες 2,24%.

Πτώση σημείωσε και ο δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 157,37 μονάδες με απώλειες 1,09%. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανήλθε στις €323.970,75.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες κατέγραψαν πτώση την Παρασκευή. Η Κύρια και η Εναλλακτική Αγορά σημείωσαν απώλειες σε ποσοστό 1,63% και 0,54%, αντίστοιχα. Οι Επενδυτικές Εταιρείες έκλεισαν, με πτώση 0,35% και τα Ξενοδοχεία, με ζημιά 0,03%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €222.199,80 (τιμή €8,18 – πτώση 1,45%), της Δήμητρα Επενδυτικής με €47.862,56 (τιμή €1,38 – πτώση 0,36%), της Logicom με €19.110,80 (τιμή €2,70 – πτώση 3,57%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €9.124,80 (τιμή €4,44 - άνοδος 1,37%) και της Atlantic Insurance με €8.391,60 (τιμή €2,28 - άνοδος 1,79%).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης πέντε κινήθηκαν ανοδικά, εννέα πτωτικά και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 144.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα