Κυπριακό: Πρόοδος στα ΜΟΕ για κοιμητήρια και αποναρκοθέτηση

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Υπάρχει πρόοδος στα ΜΟΕ που αφορούν την αποκατάσταση των κοιμητηρίων και την αποναρκοθέτηση, ενώ γίνονται διαβουλεύσεις για τον καθορισμό ημερομηνίας για την άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναζητείται μια ημερομηνία που να βολεύει όλους. Στο μεταξύ όσον αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης υπάρχει πρόοδος στο θέμα της αποκατάστασης των κοιμητηρίων και της αποναρκοθέτησης, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Σημείωσαν πως η ε/κ πλευρά θεωρεί πολύ σημαντικό το ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, θα βρίσκεται στην Κύπρο για μία εβδομάδα, ενώ ενδέχεται μετά τις χωριστές της συναντήσεις με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών, να έχει και μια κοινή μαζί τους.

Ολγκίν για ΜΟΕ: Θα εργαστώ σκληρά για απτά αποτελέσματα τον Ιούλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 75 λεπτά, η κα Ολγκίν σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην Κύπρο. Είχα την πρώτη μου συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να εργαστούμε σκληρά αυτό τον μήνα μέχρι την επόμενη συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, τον Ιούλιο, για να έχουμε κάποια αποτελέσματα στη βάση της συμφωνίας που είχαμε τον Μάρτιο, όπου υπήρχε πολύ καλή ατμόσφαιρα, ο ΓΓ συνέχισε να 'σπρώχνει' για το Κυπριακό. Θα εργαστώ πολύ σκληρά ώστε να έχουμε κάτι απτό για τον Ιούλιο και θα δούμε τι θα γίνει μετά».

Κληθείσα να διευκρινίσει τι εννοεί απτό, η κα Ολγκίν είπε «αναφορικά με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που συμφώνησαν τον Μάρτιο. Θέλουμε να πάμε τον Ιούλιο με απτά αποτελέσματα από τα ΜΟΕ και αυτό θα κάνω αυτές τις μέρες εδώ».

Ερωτηθείσα αν αυτό αφορά και τα έξι ΜΟΕ, η κα Ολγκίν απάντησε ότι «αυτό είναι το σκεπτικό και θα δούμε τι θα γίνει».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play