Απάτη-μαμούθ με έδρα τη Λεμεσό: Σε εξέλιξη κοινή επιχείρηση Γάλλων, Κύπριων και Βέλγων αστυνομικών στο πλαίσιο έρευνας της Europol - Έγιναν ήδη επτά συλλήψεις

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Στο επίκεντρο των συλλήψεων βρέθηκαν αρκετοί Ρώσοι και Εβραίοι, ενώ για ανακρίσεις προσήχθηκαν και κάποιοι Κύπριοι συνεργάτες τους.

Aπό κοινού επιχείρηση διεξήγαγαν τη βδομάδα που πέρασε Γάλλοι, Κύπριοι και Βέλγοι αστυνομικοί στο πλαίσιο έρευνας της Europol στη Λεμεσό, έχοντας μάλιστα προχωρήσει σε επτά συλλήψεις μέσω ενταλμάτων που εξασφάλισαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη», οι καταγγελίες αφορούσαν αδικήματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διαδικτυακές απάτες που έγιναν εις βάρος Γάλλων υπηκόων, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη και αυτή την εβδομάδα.

Πώς δρούσαν 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι απάτες αφορούν ένα ποσό πέριξ των 700 εκατ. ευρώ και το όλο σύστημα στηριζόταν στη λειτουργία τηλεφωνικών κέντρων με έδρα κυρίως τη Λεμεσό. Στο επίκεντρο των συλλήψεων βρέθηκαν αρκετοί Ρώσοι και Εβραίοι, ενώ για ανακρίσεις προσήχθηκαν και κάποιοι Κύπριοι συνεργάτες τους.

Με βάση το κύκλωμα που στήθηκε, μέσα από διάφορα τηλεφωνικά κέντρα γινόταν επικοινωνία με πολίτες ευρωπαϊκών χωρών (στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Γαλλία) στους οποίους υπόσχονταν μεγάλες αποδόσεις σε επενδύσεις. Τους έπειθαν να καταθέσουν τα χρήματά τους (πολλοί ήταν και συνταξιούχοι), τους πρώτους μήνες τους έστελναν κάποια κέρδη, αλλά στη συνέχεια εξαφανίζονταν.  Κατέβαζαν το σάιτ, άλλαζαν διευθύνσεις και τηλέφωνα και έστηναν παγίδες για πολίτες άλλων χωρών. Με τη Γαλλία βέβαια το παράκαναν, με αποτέλεσμα αρχικά Γάλλοι δικηγόροι και στη συνέχεια αστυνομικοί να επισκέπτονται συνεχώς τη χώρα μας. Μέχρι που κατάφεραν να «κτίσουν» την υπόθεση.

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα