Το Monterey Car Week στην Καλιφόρνια αποτελεί κάθε Αύγουστο το επίκεντρο του αυτοκινητικού κόσμου, ειδικά για τους εύπορους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να δουν και πιθανότατα να παραγγείλουν τα σπέσιαλ μοντέλα που παρουσιάζονται εκεί.
Και μείωση και δόσεις
Και το όνομα αυτής: Fenomeno. Προέρχεται από την ομώνυμη ελληνική λέξη και υπογραμμίζει τον στόχο της Lamborghini να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο.
Σύμφωνα με το Supercar Blog, το καινούργιο σπέσιαλ μοντέλο της «Lambo» θα βασιστεί στη Revuelto. Ακόμα, δεν είναι ξεκάθαρο τι αλλαγές θα γίνουν στο plug-in υβριδικό σύστημα με τον V12 των 6,5 λίτρων, ωστόσο αναμένεται να αποδίδει παραπάνω ίππους από τους 1.015 του έτερου hypercar.
Η Lamborghini έχει ήδη συγκεντρώσει ενδιαφερόμενους πελάτες σε ιδιωτικό χώρο και τους έχει δείξει τη Fenomeno, με έναν εκ των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί να αποκαλύπτει πως το ντιζάιν είναι εμπνευσμένο από παλιά, εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας.
Ως τώρα, γνωρίζουμε πως η Fenomeno θα περιοριστεί στις 29 μονάδες. Μαζί με την έξτρα ιπποδύναμη, αναμένουμε ένα αμάξωμα πιο σπορ (με αεροδυναμικά βοηθήματα) από εκείνο της Revuelto. Η τιμή της λογικά θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια.