Υλικά
2 τσιπούρες μέτριου μεγέθους
Σέλινο
2 καρότα
2 πορτοκάλια σε λεπτές φέτες
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμός
½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
5 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
5-6 ντοματίνια
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις τσιπούρες ή ζητάμε να μας τις καθαρίσουν στην ψαραγορά, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν μέσα σε σουρωτήρι στο ψυγείο.
2. Χαράζουμε στη μέση τις τσιπούρες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα αρωματικά και βάζουμε στις κοιλιές των ψαριών ροδέλες πορτοκαλιού.
3. Βάζουμε στο ταψί το σέλινο, τα ντοματίνια, τα καρότα και τις υπόλοιπες ροδέλες πορτοκαλιού. Πασπαλίζετε με δεντρολίβανο και θυμάρι και τοποθετείτε από πάνω τα ψάρια. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε τα ψάρια με ξύσμα πορτοκαλιού, περιχύνουμε με το λάδι, το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα περίπου, ελέγχοντας το ψήσιμο. Τα περιχύνουμε κάθε τόσο με το ζουμί που είναι γύρω-γύρω στο ταψί.
5. Όταν ψηθούν τα ψάρια, τα φιλετάρουμε, αν θέλουμε, και τα συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ.
Καλή επιτυχία
Η συνταγή ανήκει στη Στέφανη Γεωργίου.