ΥΠΕΣ: Επαρκείς οι ποσότητες υλικής βοήθειας προς πυρόπληκτους

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε, συνεχίζει, διανέμεται στους πληγέντες συμπολίτες μας στη βάση των αναγκών, όπως αυτές καταγράφονται σε συνεννόηση με τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Δεν προκύπτουν άμεσες ανάγκες για συλλογή περισσότερων ποσοτήτων υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες από την πυρκαγιά της ορεινής Λεμεσού, αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο θα αξιοποιήσει μέρος της για κάλυψη άλλων κοινωνικών αναγκών.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εσωτερικών εκφράζει ειλικρινείς ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν και προσέφεραν, τις προηγούμενες μέρες, υλική βοήθεια προς τους συμπολίτες που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή Λεμεσού. «Η μαζική ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα συγκινητική και έχει συμβάλει ουσιαστικά στις δύσκολες ώρες που διέρχονται οι πληγέντες συμπολίτες μας», συμπληρώνει.

Σημειώνει ότι, για να αποφεύγονται σπατάλες και να γίνεται σωστή διαχείριση, όπως είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή, 25 Ιουλίου, στο παρόν στάδιο, έχουν συγκεντρωθεί επαρκείς ποσότητες υλικής βοήθειας (ξηρά τροφή, είδη ρουχισμού και υπόδησης, είδη προσωπικής υγιεινής, κτλ) και δεν προκύπτουν άμεσες ανάγκες για συλλογή περισσότερων ποσοτήτων.

Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε, συνεχίζει, διανέμεται στους πληγέντες συμπολίτες μας στη βάση των αναγκών, όπως αυτές καταγράφονται σε συνεννόηση με τα Κοινοτικά Συμβούλια.

Με δεδομένο ότι οι ανάγκες για τους πληγέντες από την πυρκαγιά έχουν καλυφθεί, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού για αξιοποίηση της βοήθειας που έχει συγκεντρωθεί για κάλυψη άλλων κοινωνικών αναγκών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Υπουργείο θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση με συγκεκριμένες ανάγκες, αν και όταν προκύψει ανάγκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play