Η ΕΕ αποδεσμεύει €2 εκατ. για την Κολομβία μετά τον φονικό σεισμό των 250 και πλέον νεκρών

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ για τις πληγείσες περιοχές της Κολομβίας, όπου ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και εκατοντάδες θύματα. Παράλληλα, η ΕΕ έχει ενεργοποιήσει και την υπηρεσία δορυφορικής παρακολούθησης Copernicus για τη στήριξη των επιχειρήσεων διάσωσης.

Η ΕΕ αποδέσμευσε δύο εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει την Κολομβία, που επλήγη από ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, η ΕΕ προσφέρει την υποστήριξή της στην Κολομβία παντού όπου αυτό είναι δυνατό», διαβεβαίωσε με ανάρτησή της στο X. «Καθιστούμε διαθέσιμα 2 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξουμε κοινότητες στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο», πρόσθεσε.

Ο σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών, ο πιο καταστροφικός που έχει πλήξει αυτό τον αιώνα την Κολομβία, εκτιμάται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 250 ανθρώπους.

Οι Βρυξέλλες είχαν ήδη ανακοινώσει προχθές, Δευτέρα, ότι κινητοποιούν τη δορυφορική υπηρεσία τους Copernicus για να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα