Συρία: Πάνω από 30.000 πρόσφυγες επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image
Σύμφωνα με την Άγκυρα η ροή δεν θα σταματήσει - Σε λίγες ημέρες ανοίγει το τουρκικό γενικό προξενείο στο Χαλέπι για τη διαχείριση της μετανάστευσης

Πάνω από 30.000 Σύροι πρόσφυγες πέρασαν τα τουρκικά σύνορα για να επιστρέψουν στη χώρα τους τις τελευταίες 17 ημέρες, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που έφυγαν για (τη Συρία) σε 17 ημέρες είναι 30.663. Αυτή η ροή δεν θα σταματήσει», δήλωσε ο Γερλίκαγια στο ιδιωτικό τουρκικό κανάλι TGRT.

Ένας προηγούμενος αριθμός που ανακοινώθηκε από τις τουρκικές αρχές έκανε λόγο για «περισσότερους από 25.000» επαναπατρισμούς Σύρων από την Τουρκία τις δύο εβδομάδες από την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το γενικό μας προξενείο θα ανοίξει στο Χαλέπι σε λίγες μέρες. (...) Ανοίγουμε ένα γραφείο διαχείρισης μετανάστευσης. Εδώ έχουν γεννηθεί παιδιά, έχουν γίνει γάμοι, διαζύγια, θάνατοι. Λαμβάνουμε μέτρα για να καλύψουμε τις ανάγκες τους», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Η Τουρκία, η οποία μοιράζεται σύνορα άνω των 900 χιλιομέτρων με τη Συρία, εξακολουθεί να υποδέχεται στο έδαφός της περίπου 2,92 εκατομμύρια Σύρους που εγκατέλειψαν τον πόλεμο που κατέστρεψε τη χώρα τους από το 2011.

Οι τουρκικές αρχές, που ελπίζουν στην επιστροφή μεγάλων ομάδων προσφύγων στη Συρία προκειμένου να μετριάσουν τα έντονα αντισυριακά αισθήματα στον πληθυσμό, θα επιτρέψουν επίσης σε ένα μέλος από κάθε οικογένεια προσφύγων να ταξιδέψει στη Συρία και να επιστρέψει τρεις φορές μέχρι την 1η Ιουλίου 2025 προκειμένου να προετοιμαστούν για την επανεγκατάστασή τους.  

 

ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play