ΗΠΑ: Επιβολή επιπλέον δασμών 25% στην Ινδία - Υπέγραψε το διάταγμα ο Τραμπ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Τις τελευταίες μέρες ο Τραμπ απειλούσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς στην Ινδία, κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι αγοράζει «μεγάλες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε την Τετάρτη εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο προστίθενται δασμοί 25% σε προϊόντα που εισάγονται από την Ινδία, «σε απάντηση στη συνεχιζόμενη αγορά ρωσικού πετρελαίου», από τη χώρα αυτή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Αυτή η νέα επιβάρυνση έρχεται να προστεθεί στον δασμό 25% που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη, μαζί με τους δασμούς που ο Τραμπ παρουσιάζει ως «αμοιβαίους». Ο επιπλέον δασμός θα τεθεί σε ισχύ σε 21 ημέρες, σύμφωνα με το διάταγμα.

Το επιπλέον 25% δασμού δεν θα ισχύει για ορισμένα προϊόντα, μειώνοντας σημαντικά το πεδίο εφαρμογής του.

Τις τελευταίες μέρες ο Τραμπ απειλούσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς στην Ινδία, κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι αγοράζει «μεγάλες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου».

«Η Ινδία δεν είναι καλός εμπορικός εταίρος επειδή κάνει πολλές συναλλαγές μαζί μας, αλλά εμείς δεν κάνουμε συναλλαγές μαζί της. Συμφωνήσαμε λοιπόν σε 25%, αλλά νομίζω ότι θα το αυξήσω σημαντικά μέσα στις επόμενες 24 ώρες επειδή αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο CNBC.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιβάλει δασμούς 25% σε προϊόντα που εισάγονται από την Ινδία και πρόσθεσε ότι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αντιμετωπίσει επίσης μια απροσδιόριστη ποινή, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Δύο πηγές στην ινδική Κυβέρνηση δήλωσαν το σαββατοκύριακο στο Reuters πως η Ινδία θα συνεχίσει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία, παρά τις απειλές του Τραμπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play