Αύξηση 4,5% στις πωλήσεις σαλούν οχημάτων- Στο 49% το μερίδιο υβριδικών

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS

Header Image

Από το σύνολο των επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν, 1.294 ή 39,0% ήταν καινούρια και 2.023 ή 61,0% ήταν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Μικρή αύξηση παρουσίασαν τον Ιανουάριο του 2026 οι πωλήσεις σαλούν οχημάτων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Οι εγγραφές επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν αυξήθηκαν κατά 4,5% στις 3.317 από 3.173 τον Ιανουάριο 2025. Από το σύνολο των επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν, 1.294 ή 39,0% ήταν καινούρια και 2.023 ή 61,0% ήταν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα ενοικίασης ειδικότερα παρουσίασαν μείωση 22,8% στα 159.

Το μερίδιο των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων σαλούν στο σύνολο αυτής της κατηγορίας οχημάτων μειώθηκε τον Ιανουάριο 2026 στο 35,8% (από 42,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2025). Αντίθετα, αυξήθηκε το μερίδιο των πετρελαιοκίνητων (από 8,1% το 2025 σε 8,4% το 2026), των ηλεκτροκίνητων (από 5,6% το 2025 σε 6,9% το 2026) και των υβριδικών (από 43,8% σε 48,8%).

Όσον αφορά τις συνολικές εγγραφές μηχανοκίνητων οχημάτων έφτασαν τις 4.350 σε σχέση με 4.077 τον Ιανουάριο 2025, σημειώνοντας αύξηση 6,7%.

 

 

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα