Θα στηρίξει «μέχρι τέλους τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και μέλος μας, Μακάριο Δρουσιώτη, αλλά και κάθε άλλο πολίτη που γνωρίζει και θα ήθελε να καταθέσει στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, που διερευνά αυτή την περίοδο καταγγελίες για πιθανές περιπτώσεις διαφθοράς κατά του Νίκου Αναστασιάδη», αναφέρει το κόμμα Volt, προσθέτοντας ότι ως νέο πολιτικό κόμμα, «φιλοδοξεί να υπηρετήσει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, την κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου».
Σε ανακοίνωση το Volt αναφέρει: «Ο Πρόεδρος που καταρράκωσε τη φήμη και την υπόληψη μιας ολόκληρης χώρας με τις πράξεις και τις παραλείψεις του, ο πρώην κομματάρχης που ανέδειξε στελέχη τα οποία το ένα πίσω από το άλλο καταλήγουν στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ, έρχεται σήμερα χωρίς αιδώ, να ζητά το κεφάλι επί πίνακι ενός δημοσιογράφου.
Ο Νίκος Αναστασιάδης απειλεί με αποζημιώσεις εκατομμυρίων, τον δημοσιογράφο-ερευνητή και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το Volt, Μακάριο Δρουσιώτη, επειδή τόλμησε να φέρει ενώπιον της κυπριακής κοινωνίας τα έργα και τις ημέρες του τέως Προέδρου.».
Επιπλέον, το Volt αναφέρει ότι τόσο το ίδιο όσο «και κάθε πολίτης που συναισθάνεται την βαριά σκιά της διαπλοκής η οποία κανονικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης, επιθυμεί να ενημερώσει τον Νίκο Αναστασιάδη, ότι η κριτική, η δημοσιογραφία και η ελευθερία λόγου, δεν απειλούνται» και «αποτελούν το θεμέλιο λίθο κάθε σύγχρονης Δημοκρατίας την οποία ο ίδιος υπηρέτησε, δυστυχώς όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ως νέο πολιτικό κόμμα που φιλοδοξεί να υπηρετήσει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, την κοινωνική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου, σημειώνει, θα στηρίξουμε μέχρι τέλους τον υποψήφιο ευρωβουλευτή και μέλος μας, Μακάριο Δρουσιώτη, αλλά και κάθε άλλο πολίτη που γνωρίζει και θα ήθελε να καταθέσει στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, που διερευνά αυτή την περίοδο καταγγελίες για πιθανές περιπτώσεις διαφθοράς κατά του Νίκου Αναστασιάδη. «Θα στηρίξουμε την περηφάνια και την αξιοπρέπεια της χώρας, μέχρι τέλους», καταλήγει η ανακοίνωση.