Ο κύβος ερρίφθη: Η Αννίτα επαναδιεκδικεί τελικά στη Λάρνακα – Ποια άλλα ονόματα ακούγονται

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Header Image
Τέλος στη συζήτηση για την επαρχία στην οποία θα διεκδικήσει βουλευτική έδρα βάζει η πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Τελικές αποφάσεις για το πού θα κατέλθει υποψήφια βουλεύτρια έλαβε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με τις πληροφορίες του «Π» να αναφέρουν ότι η Αννίτα Δημητρίου θα επαναδιεκδικήσει έδρα στην επαρχία Λάρνακας.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε ένας προβληματισμός για το πού θα διεκδικήσει έδρα η πρόεδρος του κόμματος, με ορισμένα στελέχη του ΔΗΣΥ στην πρωτεύουσα να πιέζουν όπως ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας.

Ωστόσο, μετά από αρκετή σκέψη, η πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε ότι θα ήταν πιο ορθό να διεκδικήσει έδρα στη Λάρνακα όπου είναι και η επαρχία στην οποία κατοικεί. Φαίνεται ότι η Αννίτα Δημητρίου θα επιλέξει τον δρόμο που ακολούθησε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διεκδικούσε την έδρα της Λεμεσού ακόμη και όταν ήταν πρόεδρος της παράταξης, σε αντίθεση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου που εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Λευκωσία όταν είχε διοριστεί υπουργός της κυβέρνησης Κληρίδη και στη συνέχεια διεκδίκησε βουλευτική έδρα στην πρωτεύουσα.

Ο προβληματισμός

Βέβαια υπήρχε και ένας προβληματισμός στη Λάρνακα από πρόσωπα τα οποία επιθυμούν ενδεχομένως να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ αλλά θεωρούν ότι δεν θα έχουν σοβαρές πιθανότητες εκλογής, λόγω του γεγονότος ότι τις δύο έδρες που έχει το κόμμα στην επαρχία θα επαναδιεκδικήσουν η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και ο ήδη βουλευτής Λάρνακας Πρόδρομος Αλαμπρίτης. Παρ' όλα αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο να λάβει την έδρα ο πρώτος επιλαχών ή η πρώτη επιλαχούσα εάν η Αννίτα Δημητρίου αποφασίσει τελικά να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας το 2028. Συνεπώς παραμένει το ισχυρό κίνητρο για όσους ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν έδρα στη Λάρνακα.

Ονοματολογία

Σημειώνεται ότι στην επαρχία Λάρνακας αναλογούν 6 από τις 56 έδρες και άρα ένα πλήρες ψηφοδέλτιο θα πρέπει να φιλοξενεί 6 πρόσωπα. Εκτός από την Αννίτα Δημητρίου και τον Πρόδρομο Αλαμπρίτη, για το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα ακούγεται έντονα το όνομα της Άνδρεας Μανώλη, θυγατέρας του επαρχιακού γραμματέα του ΔΗΣΥ Θεολόγου Μανώλη. Ακούγεται επίσης το όνομα του δημοτικού συμβούλου Λάρνακας Ανδρέα Τταουξιή. Ενώ οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο Μιχάλης Πεκκρή, ο οποίος διεκδίκησε τη δημαρχία της πόλης στις περασμένες τοπικές εκλογές. Βέβαια θα υπάρξει και εσωκομματική διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τα μέλη του κόμματος και σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ξεπεράσουν τον αριθμό των κενών θέσεων τότε θα διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές σε επίπεδο επαρχίας. Οι εσωκομματικές εκλογές αναμένεται πως θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Το στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα για τον ΔΗΣΥ στην επαρχία Λάρνακας είναι η επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος μέσω της κατάρτισης ισχυρού ψηφοδελτίου που θα συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές και θα δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για την επανάκτηση της δημαρχίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Συνεπώς το κόμμα αναμένει από τα τοπικά στελέχη να θέσουν τον ΔΗΣΥ πάνω από τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και να εργαστούν σκληρά, όχι μόνο για τη διατήρηση της πρωτιάς σε επαρχιακό και παγκύπριο επίπεδο, αλλά και για τη συγκράτηση του συνολικού ποσοστού του κόμματος μέσα στο νέο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργεί ο πολιτικός και κομματικός κατακερματισμός από την εμφάνιση νέων πολιτικών παρατάξεων και την τάση ανόδου του ΕΛΑΜ.

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε εγγραφή στο newsletter του «Π»

Εγγραφείτε στο Newsletter της εφημερίδας για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο email σας.

Ακολουθήστε μας στα social media

App StoreGoogle Play