Το δηλητήριο της εξαχρείωσης!

ΡΕΝΑ ΧΟΠΛΑΡΟΥ

facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button
Header Image

 

 

 

Η Αστυνομία Κύπρου χρησιμοποίησε τον Αίαντα κατά άοπλων διαδηλωτών τραυματίζοντας άσχημα εντελώς ακίνδυνη διαδηλώτρια και δεν τον χρησιμοποίησε για να διαλύσει οπλισμένους και βίαιους κουκουλοφόρους που έσπαγαν και έκαιγαν περιουσίες ανθρώπων στη Λεμεσό; Έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα στη νόμιμη βία στο κράτος για κάτι τέτοιες στιγμές. Διαφορετικά τι θα γίνει; Να πάρουμε όλοι απ' έναν σιηπέτον και να γίνουμε ζούγκλα εδώ μέσα; 

Τα χθεσινά βίαια περιστατικά έκαναν ρεζίλι την Αστυνομία Κύπρου. Ντραπήκαμε κι εμείς ως πολίτες  που είδαμε την αστυνομία του κράτους μας να στέκει άπραγη ενώ οι ακροδεξιοί χούλιγκαν έκαιγαν και έδερναν! 

 

Εάν ήμουν δημοσιογράφος θα ρωτούσα τον Αρχηγό της Αστυνομίας: Τους φοβηθήκατε; Τους γνωρίζετε; Γυμνάζεστε στα ίδια γυμναστήρια; Νιώθετε ιδεολογικά κοντά τους όταν δέρνουν ξένους στη λογική "καλά του κάνανε" και τώρα σας έχει ξεφύγει η κατάσταση; Έχουν πολιτική κάλυψη που σας δένει τα χέρια; Θα ρωτούσα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου εάν θα αναλάβει την ευθύνη του χθεσινού φιάσκου. Θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη να προστατέψει τους κατοίκους της πόλης από την αγέλη που βγήκε για θήραμα, για καταστροφή, για αίμα; 

 

Θα ρωτούσα τον ΔΗ.ΣΥ και το ΔΗ.ΚΟ εάν θα κάνουν την αυτοκριτική τους όταν είτε με ρητορικές ίσων αποστάσεων είτε με ρητορικές φόβου και μίσους οπλίζουν το χέρι των κουλουλοφορων; Θα απομονώσουν το ΕΛΑΜ και την ΕΔΕΚ που δίνουν πολιτική νομιμοποίηση σε τέτοιες ομάδες κρούσης; Θα απομονώσουν ή/και διαγράψουν στελέχη του κόμματος τους που θωπεύουν την ακροδεξιά; Κι όταν λέμε αυτοκριτική εννοούμε ειλικρινή αυτοκριτική, όχι υποκριτικά "ναι μεν αλλά" και κάτι υπεκφυγές του τύπου "κάναμε την αυτοκριτική μας μέχρι αυτομαστιγώματος". 

 

Όσο δεν συμβαίνει αυτό το δηλητήριο της εξαχρείωσης θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στις φλέβες της κοινωνίας με αποτελέσματα μοιραία και εντελώς προβλέψιμα.

 

  • Η Ρένα Χόπλαρου είναι εκπαιδευτικός και πρώην επικεφαλής της Γραμματείας Διακοινοτικής Συνεργασίας του ΔΗΣΥ
facebook-white sharing buttontwitter-white sharing buttonlinkedin-white sharing button

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λογότυπο Altamira

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.